Bugün: 18 Nisan 2024 Perşembe
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Gündem
Print Al

Boyner'in son başkanlık konuşması

17 Ocak 2013 Perşembe::

TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Ümit Boyner, isim vermeden İmralı sürecine atıfta bulunarak, önemli açıklamalar yaptı

Yazı Boyutu : A A A A

Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Ümit Boyner, isim vermeden İmralı sürecine atıfta bulunarak, "Kürt meselesinde esen barış rüzgarları, Paris'te işlenen cinayetlerin söndüremeyeceği bir umut ışığının yanmasına yol açıyor" dedi.

Boyner, TÜSİAD'ın 43.Olağan Genel Kurul'unda yaptığı açılış konuşmasında, görevini tamamlamış olmanın hafifliğini yaşadığını, hem de ister istemez bir nebze hüzünlü olduğunu, ancak öncelikle görevi çok emin ellere teslim ediyor olmanın gönül rahatlığı içinde olduğunu dile getirdi. İsim vermeden İmralı görüşmelerine atıfta bulunan Ümit Boyner, "Kürt Meselesi'nde esen barış rüzgarları, Paris'te işlenen cinayetlerin söndüremeyeceği bir umut ışığının yanmasına yol açıyor. Milletçe 30 yıllık kabusumuzun biteceğine dair emarelerin artmasına seviniyorum. Toplumsal dokumuzu, giderek daha derinden kemiren bir sorunun çözümünde sona yaklaştığımız duygusu içimi ısıtıyor" diye konuştu.


"ARTIK SİLAHLARLA DEĞİL BİRBİRİMİZLE KONUŞALIM"
Yöntemlerle ilgili farklı düşünenlerin olabileceğini dile getiren Boyner, "Çözüme ulaşmakta farklı nedenler benimsemiş olabiliriz ama toplumun neredeyse tüm kesimleri artık 'çözüm' diyor. Artık silahlarla değil, birbirimizle konuşalım diyor. Hepimiz ne olursak olalım, kendimize hangi kimliği uygun görmüş olursak olalım, bu toprakların insanıyız. Bizler ve çocuklarımız barışı ve çözümü hak ediyoruz. Terörün sona erdirilmesi kadar, Kürt sorunun çözümüne de odaklanacağımıza dair ümitler besliyorum. Tüm bu duygular, ayrılık duygusunu ve ona bağlı hüznümü dengeliyor" diye konuştu.

EN ZOR GÜNDE BİLE ENSEYİ KARARTMADIM
Boyner, ayrılık anlarının zor olduğunu vurgulayarak, "İnsanın alıştığından uzaklaşması, bir dönemim defterini kapatması meşakkatli bir iş. Belki en zoru çalışma arkadaşlarından ayrılması... Onların desteği ile en zor günlerde bile Çetin Altan'ın tabiriyle enseyi karartmadım" dedi.

Veda konuşmasında bir nevi muhasebe sunmak istediğine dikkati çeken Boyner, 3 yıl boyunca Türkiye'nin ve dünyanın çeşitli yerlerine gidip, Türkiye'nin ve dünyanın nasıl değiştiğini gözlemleme imkanı bulduğunu, gittiği her yerde derneğin ilkeleri ve hedefleri doğrultusunda görüşlerini açıkladığını, yurt içinde, ülkenin dinamizminin dünyaya açılmasının yarattığı canlılığı ve ışık hızıyla yaşanan dönüşümü gördüğünü ve Türkiye'nin her köşesinde iş dünyasının enerjisini, yaratıcılığını izlediğini anlattı.

Öğrencilerin daha iyi eğitim taleplerini paylaştığını aktaran Ümit Boyner, onlarla konuşurken eğitimde artan sansür eylemleri, üniversitelerin bir türlü akademik özerkliğine kavuşamaması, gittikçe artan tutuklu öğrenci sayısının artmasıyla ara ara umutlarının karardığını, kadınların şiddet dalgasına rağmen kendileri ve çocukları için daha iyi bir geleceğin mücadelesini nasıl verdiklerini hayranlıkla gözlemlediğini ve Türkiye'nin dört bucağındaki vatandaşların sevgisini tattığını kaydetti.

Gittikleri her yerde Türkiye'nin geleceği için inandıkları şeyleri anlattığını, sermayeyi asla coğrafi alanlara bölmeden, kayıtsız ekonominin kayıtlı olana haksızlığını haykırarak, Anadolu'da vizyonlarını paylaştıklarını dile getiren Boyner, "Ülkenin ortak çıkarı için konuştuğumuzu, esas mücadelenin refah huzur ve barış mücadelesi olduğunu anlayanların coşkulu desteğini aldım. Her zaman olduğu gibi Türkiye'yi dünyada önde gelen bir ülke yapma sevdasını savundum. Daha özgür, demokratik, adil, şeffaf bir Türkiye için yapılması gerekenleri Türkiye için paylaştık" dedi.

Yeni Anayasa gerekliliğini hep gündemde tuttuklarını, hukukun üstünlüğüne her koşulda, davada ve fırsatta sahip çıktıklarını, her vatandaşın, vatandaş sıfatıyla adil yargılanma hakkına sahip olduğunu savunduklarına vurgu yapan Ümit Boyner, bugün, 2010 referandumunda, Anayasa değişikliğinde, kuvvetler ayrılığı ile ilgili düzenlemelerin yetersiz hatta isabetsiz olduğunda ısrarcı olduklarında kendilerini eleştirenlerle aynı noktaya geldiklerini ifade etti.

Ekonomide doğru olduğuna inandığı her adıma destek verip, bugünün parlak performansının altında gizlenen ve birinci lig için aşamamız gereken eşikte çözüm bekleyen yapısal sorunları tartışmaya açtıklarını da anımsatan TÜSİAD Başkanı, teknolojik atılımı, yaratıcılığın önemini, enerjide yapılması şart olanları, çevre meselesinin vahametini, iş dünyasının neye odaklanması gerektiğine dair görüşlerini de her platforma taşıdıklarını söyledi.

Kaynak: Yönetim Haber , Link : #

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.