Bugün: 29 Mart 2024 Cuma
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Gündem
Print Al

George Soros Avrupa Birliği'ni uyardı

2 Haziran 2017 Cuma::

George Soros, AB'nin "varoluş tehlikesi" yaşadığını ve yeniden yapılandırılması gerektiğini söyledi. Macar asıllı ABD’li yatırımcı George Soros, Brüksel Ekonomi Forumu’nda konuşma yaptı.

Yazı Boyutu : A A A A

AB YOK OLABİLİR
AB'yi işlevsiz olarak nitelendiren Soros, AB'nin var oluş tehlikesi yaşadığını, önceliğin tamamen yeniden yapılandırılması olduğunu anlattı.

HALK DESTEĞİ AZALDI
AB’ye azalmış olan halk desteğinin artırılması gerekliliğine dikkati çeken Soros, "Bunun için geçmişi, ne hatalar yapıldığını ve bu durumun nasıl düzeltileceğini değerlendirmek gerekli." diye konuştu.

ERDOĞAN'IN TÜRKİYE'Sİ, PUTİN'İN RUSYA'SI...
Soros, AB’nin yaşadığı var oluş tehlikesinin nedeninin artan Avrupa karşıtlığı ve hasım güçler olduğunu iddia ederek, "AB, dışarıdan Putin’in Rusya’sı, Erdoğan’ın Türkiye’si, Sisi’nin Mısır’ı ve Trump’ın oluşturmak istediği ama yapamadığı Amerika’sı gibi hasım güçlerle sarılmış durumda." ifadelerini kullandı.

"ANLAŞMALAR DAHA AZ ETKİLİ BİR HAL ALIYOR"
AB’nin bu durumdan kendisini önemli reformlarla koruyabileceğini ifade eden Soros, "2008 mali krizinden beri AB, içeride günü geçmiş anlaşmalarla yönetiliyor. Güncel ve gelişen koşullar karşısında bu eski anlaşmalar her geçen gün daha az etkili bir hal alıyor." değerlendirmesinde bulundu.

Soros, Avro Bölgesi’nin kuruluşunda amaçlananın tam tersi bir hal aldığına dikkati çekerek, "Kriz sonrasında Avro Bölgesi, alacaklı ve borçlu ilişkilerine dönüştü. Borçluların ödeme yapamadığı, sorumluluklarını yerine getiremediği, kredi verenlerin ise alacakları için koşullar dikte ettiği bir kuruma dönüştü." diye konuştu.

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.