Bugün: 23 Nisan 2024 Salı
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Gündem
Print Al

Tekel arazisi ihalesinin kazananı belli oldu

30 Mart 2012 Cuma::

Torunlar GYO, 5 teklif gelen ve 72 tur süren açık artırmanın ardından mutlu sona ulaştı.

Yazı Boyutu : A A A A


Tekel'in en değerli varlıklarından biri olan İstanbul Boğazı'ndaki Paşabahçe fabrika arazisi ihalesine; Torunlar Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, Fernas İnşaat, Asitane Gayrimenkul, Özyazıcı İnşaat ve Siyah Kalem Mühendislik olmak üzere 5 firma katıldı. Özelleştirme İdaresi Başkan Yardımcısı İbrahim Halil Kırşan'un komisyon başkanlığında yapılan nihai pazarlık görüşmesinde, ilk olarak kapalı elemesiz teklifler alındı. Elemesiz turda en yüksek teklif, 276 milyon lira oldu.



İlk elemeli turda, teklifler 300 milyon TL'yi geçerken Fernas İnşaat ihalenin ilk elenen firması oldu. Açık artırmaya geçildi ve ikinci elemeli turda ihaleye veda eden firma Özyazıcı İnşaat oldu. Açık artırma sürerken Asitane Gayrimenkul'ün çekilmesi ile Torunlar GYO ve Siyah Kalem Mühendislik arasında sıkı bir pazarlık başladı. 72 tur süren açık artırmada Siyah Kalem'in de çekilmesi ile Torunlar GYO 355 milyon TL ile ihaleyi alan firma oldu.



Torunlar GYO, Gayrimenkul AŞ'ye ait İstanbul, Beykoz, Paşabahçe Mahallesinde (Eski İçki Fabrikası) bulunan ve tapunun 195 ada, 7 parsel numarasında kayıtlı 54 bin 870 metrekare, 209 ada, 3 parsel numarasında kayıtlı 16 bin 212 metrekare, 200 ada, 3 parsel numarasında kayıtlı 827 metrekare yüzölçümlü taşınmazlar ile bu taşınmazlar üzerinde bulunan binalar ve 3 bin 935 metrekare yüzölçümlü iskele-rıhtım ve dolgu alanına, 27 Ağustos 2008 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere, 49 yıl süre ile sahip olacak.



"İSTANBUL'UN İNCİSİNİ ALDIK"

Torunlar Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı AŞ Yönetim Kurulu üyesi Mehmet Torun, İstanbul'un 10 boğazı olmadığını, bir boğazı olduğunu belirterek, ''İstanbul'un incisi olan bir yeri almak istedik'' dedi.



Torun, Paşabahçe eski İçki Fabrikasının nihai pazarlık görüşmesinin ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.



Turizme yönelik bir proje yapacaklarını ve projenin İstanbul'a değer katacak bir proje olacağını kaydeden Torun, ''Belki bir otel projesi olabilir'' dedi.



Torun, yatırım miktarını öngörmenin mümkün olmadığını belirterek, ihale rakamına yakın bir yatırım olacağını bildirdi.



Ödemeyi nasıl yapacaklarına ilişkin soru üzerine Torun, peşin ya da taksit seçeneklerinin ikisini de değerlendireceklerini söyledi.



Mehmet Torun, ''Halka açık bir şirketiz yeni ortaklıklar değil, mevcut ortaklıklarla devam edeceğiz'' dedi.


Kaynak: haberturk , Link : #

Anahtar Kelimeler: Tekel arazisi, boğaz, ihale, Torunlar,

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.