Bugün: 19 Nisan 2024 Cuma
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Gündem
Print Al

Amerika işsizliğe takıldı!

29 Mart 2012 Perşembe::

FED Başkanı Bernanke: İşsizlik oranının normal seviyeye inmesi birkaç yılı alabilir.

Yazı Boyutu : A A A A


ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Ben Bernanke, ''ekonominin hızlı büyümemesi halinde işsizlik oranının normal seviyeye inmesinin birkaç yıl sürebileceğini'' söyledi.



Bernanke, ABC News'e verdiği demeçte, ABD finans sisteminin güçlü ve Avro Bölgesi borç krizi daha az kaygı verici göründüğü için bu günlerde iyi uyuduğunu, akaryakıt fiyatlarındaki yükselişin büyümeye etkilerinin hafif olacağını ifade etti.



İşsizlik oranının hızla düşmeye devam etmesi için ekonominin yeteri kadar güçlü olmadığına işaret eden ve işsizlik oranı için normal seviyenin yüzde 5 ila yüzde 6 olduğunu belirten Bernanke, ''Son haberler iyi, ancak ihtiyatlı davranmaya ve bunun sürdürülebilirliğini sağlama almaya ihtiyacımız olduğunu düşünüyorum. Henüz, tam toparlanma yolunda olduğumuzdan tamamen emin olabileceğimiz noktada değiliz'' dedi.



Bernanke, ''güçlü büyümenin istihdam piyasasındaki iyileşmeyi garanti edeceğini'' kaydetti.



Fed Başkanı Bernanke, yüzde 0-yüzde 0,25 aralığındaki gösterge faiz oranında 2014 yılında artış olup olmayacağı sorusuna, ''Süre bir garanti değildir, ancak kısa vadeli faiz oranları için bizim en iyi tahminimiz Fed'in büyüme görünümüne dayanmaktadır'' yanıtını verdi.



Ekonominin nasıl geliştiğini gördüklerini kamuoyuna açıklamaya çalıştıklarını, ekonominin farklı görünmesi, bazı şeylerin güçlü olması ya da çok zayıflaması durumunda planlarını değiştirmek zorunda kalacaklarını vurgulayan Bernanke, ''Gördüğümüzden daha hızlı büyüme sağlayamazsak işsizlik oranının yüzde 5 ila yüzde 6 seviyesine dönmesi muhtemelen biraz uzun sürecek, birkaç yılı bulabilir'' diye konuştu.



Fed'in, yeni bir tahvil satın alma olasılığı dahil ekonomiye destek için daha fazla adım atma seçeneklerini açık tuttuğunu belirten Bernanke, ''Bununla birlikte ekonominin gelişimine karşılık vermeye hazır olmalıyız'' ifadesini kullandı.



Birçok insan için önemli güçlük oluşturan akaryakıt fiyatlarındaki yükselişin ekonomi için ''aşırı olmayan risk'' oluşturduğunu söyleyen Bernanke, istihdam piyasasının güçlenmesinin ve ekonominin sağlığı konusundaki diğer belirtilerin toparlanmaya destek vereceğini kaydetti. 



ABD'de aralık, ocak ve şubat aylarında tarım dışı istihdam her ay ortalama 245 bin kişi artarken, geçen yıl eylül ayında yüzde 9 olan işsizlik oranı yüzde 8,3'e geriledi.



Geçen yıl son çeyrekte yıllık bazda yüzde 3 büyüyen ABD ekonomisinin, bu yıl ocak-mart çeyreğinde yüzde 2 seviyesinde büyüyeceği tahmin ediliyor.



Fed, yüzde 0-yüzde 0,25 aralığındaki gösterge faiz oranını 2014 yılının son çeyreğine kadar aynı seviyede tutacağını açıklamıştı.



Birçok ekonomist, Fed yetkililerinin 25-26 Nisan'da yapacağı toplantıda politika değişikliği yapmayacağına ve sadece ekonomideki büyüme daha da yavaşlarsa kredi koşullarını hafifleteceğine inanıyor.


Kaynak: haberturk , Link : #

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.