Bugün: 20 Nisan 2024 Cumartesi
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | Yazarlar
Print Al
Güreşin de tadı kaçtı!



Bütün spor dallarında belli kurallar geçerlidir. Ama en önemli kuralların başında belirlenen alanın dışına çıkılmaması gelir.

Bunun için birçok düzenlemeler yapılmıştır. Mesela futbol, voleybol, basketbolda dört köşe bir alan söz konusudur. Top bu alanın içinde kalmak şartıyla oyuncular sahanın dışına bir miktar çıkabilirler.
Boksta saha kalın urganlarla çevrilmiştir. Oyuncular bu urganları kullanabilirler, yaslanıp güç alabilirler. Ama sahadan kaçmaları pek kolay olmaz.

Eskiden güreşler geniş çayırlarda yapılırdı. Kırkpınar çayırı en meşhurlarından idi. Güreş hiçbir alan sınırlaması olmadan devam eder giderdi. Hatta son zamanlara kadar süre sınırlaması da yoktu. Bazen yatsıya kadar yenişemeyen başpehlivanların güreşi ertesi gün de devam ederdi.

İşte bu güreşler gerçekten çok zevk verirdi. Sonraları güreşleri puanlamaya döndürünce gerçekten işin tadı kaçtı. Yiğitlik zedelendi. Halil Delice hocam da bana hak verecektir.

Daha sonraları güreşleri kapalı salonlara ve minderlere aldılar. İşin tadı daha bir kaçtı. Buna rağmen güreş yine de en zevkle seyrettiğimiz sporlardan olageldi. İşte bu minderlerin çevresine son zamanlarda geniş daireler çizildi. Bu çizgilerin dışına çıkıldığında güreş otomatik olarak durduruluyor. Hakem güreşçileri minderin ortasına çağırıyor. Güreş ayakta ya da bir güreşçi oturup öbürü onun üstünde pozisyonda tekrar başlıyor. Bu minder güreşlerinde güreşçilerden biri ha bire minder dışına çıkmaya çalışıyor. Hakem devamlı güreşi mindere çekmeye çalışıyor. İşte bu devamlı minderden kaçan güreşçiler bendenizi en çok kızdıran oyunculardır. Kardeşim güreşmeyeceksen bırak git. Güreşeceksen adam gibi güreş!

Bu tarz mücadeleler hangi yarışmada olursa olsun canımı sıkar. Neymiş CHP, grup toplantısını meclis dışında meydanlarda yapacakmış. Güreşeceksen adam gibi güreş, değilse çekil kenara adam gibi güreş seyredelim. Değil mi efendim?


Resul İzmirli ile iletişim kurmak için e-mail adresi: resul.izmirli@yeniyuzyil.edu.tr
Yazarın Diğer Yazıları
Kral öldü, yaşasın yeni kral!
Siz hiç “İş lideri” gördünüz mü?
‘Teknoloji’ tamam da,ne kadar?
Sus bakiiim, uslu ol!
Potansiyel enerjiyi kullanmak
“Şirket erozyonu” nasıl önlenir?
Sıcak başıma vurmuştur!
Yalınayaklar Hareketi
Bilmem anlatabildim mi?
Rüzgâr Anadolu’dan esiyor
<<  1 | 2 | >> 
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.