Bugün: 6 Mayıs 2024 Pazartesi
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Başarı
Print Al

Başarılı ünlülerin başarısızlıkları...

20 Şubat 2013 Çarşamba::

Günümüz dünyasına başardıkları işlerle büyük ölçüde önem kazandıran başarılı ünlülerin aslında başarısızlıkları da var. Fakat bu başarısızlıkları hiç bir zaman onlar için engel olmamış. İşte isim isim başarısızlıkları...

Yazı Boyutu : A A A A

WOLFGANG AMADEUS MOZART
Doktorlar Mozart'a, istem dışı ani hareketler içeren tiklerle belirtilerini ortaya koyan Tourette Sendromu hastalığı teşhisi koymuştu. Tik hastalığına yakalanan Mozart, 35 senelik hayatı boyunca 626 esere imza attı. Klasik Batı müziğinin en üretken ve en etkili bestekarlarından biri oldu. Müzik tarihinin dehası olarak adlandırıldı.

GALILEO GALILEI
Modern fiziğin kurucularından, Italyan fizikçi, matematikçi, gökbilimci ve filozof. Galileo, kendisinden önce Copernicus'un öne sürdüğü güneş merkezli evren kuramını benimsemiş ve bu sebeple Vatikan Kilisesi tarafından iki kez Engizisyon Mahkemesi'nde yargılanmıştı. İleri yaşlarında körlük geçiren Galileo, "İki Kainat Sistemi Üzerine Konuşmalar" isimli eserini yayınladı. Kör olarak yazmaya devam eden Galileo, ölümünden önce "Hareket Kanunları ve Mekanik İlkeleri" hakkında bir eser yayınladı.

ALBERT EINSTEIN
4 Yaşına kadar konuşamadı, konuşmaya da kekeleyerek başladı. Günümüzde matematik dehası olarak adlandırılan Einstein'in matematiksel problemleri çözmede güçlüğe sebep olan Dikleksi hastalığı vardı. Öğrenme bozukluğu çektiği için öğretmenleri ailesine "bu okulu bitiremez, asla başarılı olamaz"demişlerdi. Tembel ve başarısız olan Einstein okuldan da atıldı. Ancak, O isminin önüne "Dahi" sözcüğünü koydurtacak buluşlarıyla saygınlık kazandı.

STEVE JOBS
Genç yaşındayken kurduğu Apple'dan adeta gururu ile oynanarak, paketlenip gönderildi. Ancak, Steve Jobs'un Apple'a dönüşü muhteşem oldu. IPod, IPhone, IPad gibi dahiyane yenilikleriyle dünyanın yönünü değiştirdi.

THE BEATLES
"Bu müzikle bunlardan bir cacık olmaz" sözü Beatles'ı reddeden Decca Stüdyolarına ait. Sesleri ve çaldıkları gitar beğenilmeyen, reddedilen grup Beatles, 1957 kuruldu ve bu sözü doğrularcasına 1959 yılında dağıldı. 1962'de tekrar biraraya gelen grup, turneden turneye koşuşturup ismini Müzik dünyasına altın harflerle yazdırdı.

MICHAEL JORDAN
Koç tarafından yeteneksiz ve başarısız bulunarak lise basketbol takımından atıldı. Kariyerinde 9 binin üzerinde şut kaçıran, 300 maçta yenilen, 26 maçta kazanma şansı varken şutları kaçırdı. Ancak, günümüzde basketbolda yaşayan efsane olarak adlandırılıyor..

LUDWIG Van BEETHOWEN
1770 Doğumlu Alman Klasik Müzik Bestecisi. Beethoven 1801'de işitme problemleri yaşamaya başlamış ve 1817'de tamamen sağır olmuştu. Müzik öğretmeni onun hakkında bir besteci olarak "umutsuz bir vakıa" olarak not vermişti. Beethoven işitme özerlü, astım hastası, takıntı hastalığı ve Asperger bozukluğu olan bir kişilikti. Ancak Beethoven'in ünlü 9. Senfoniyi sağır olduktan sonra yazması dikkat çekici bir başarıdır.

WALT DISNEY
Çalıştığı gazeteden hayal gücü eksik olduğu ve orjinal fikirlere sahip olmadığı için kovulmuştu. 1901-1996 Yılları arasında yaşayan Disney başarılı bir animatör, yapımcı, seslendirmen, senarist ve yönetmendi. Walt Disney ismi ile kurduğu yapım şirketi ile dünya markası haline geldi. Mickey Fare'nin şöhret kapılarını araladı. Donald Amca, Pluto ve Goofy gibi karakterleri dünyaya sevdirdi. Birçok kimsenin hayal bile edemeyeceği, dünya çapında üne sahip animasyon merkezi Disneyland'ı kurdu.

PABLO PICASSO
1981 Yılında İspanya'da dünyaya geldi. Doğumu oldukça zor oldu. Dünyaya geldikten sonra uzunca bir süre nefes alamadı. 11 Yaşına kadar okuma, yazma ve hesaplama öğrenemedi. En temel bilgileri kavramada güçlük çekti. Diploma sınavını öğretmenlerin yardımı ile geçti. Migren hastalığına yakalanmış olan Picasso aynı zamanda Dikleksi hastasıydı. Çok üşencek bir insandı. Bir süre hayatını parasız ve aç geçirdi. Bir dönem, bir resmin, renk ve şekillerle oynayarak 36 farklı versiyonunu yaptı. Bu çalışması ile döneminin sanatçılarını taklit ettiği gerekçesiyle suçlandı. Ancak, O 20. yüzyılın en bilinen ressamı oldu. Resim, desen, heykel ve gravür ustasıydı. Öldüğünde 91 yaşındaydı ve son gününe kadar resim yapmaya devam etti. Hayatı boyunca 22.000'den fazla sanat eseri üretti. Çalışabilmek için her zaman yalnızlığı seçti.

THOMAS EDISON
Öğretmeni onun için "birşey öğrenemeyecek kadar aptal" demişti. İşitme özürlü ve Dikleksi hastalığına yakalanmış olan Edison, Elektrik ampulünü ve film gösterme makinalarını geliştirdi. Binden fazla buluşa imza attı. Birçok buluşu tamamen orijinal olmakla birlikte, birçok buluşu da eski buluşların geliştirilmesi yönündeydi. En önemli ve verimli buluşlarından biri kendi adını taşıyan Amerikan patentiyle, Elektrik Ampulünü bulan adam olarak tarihte yerini aldı. Edison'un en önemli buluşu Menlo Park, ilk endüstriyel araştırma laboraturaydı.

VINCENT VAN GOGH
Hollandalı ünlü ressam Meniere sendromu olan baş dönmesi, kulak çınlaması, işitme kaybı ve daimi olarak kulaklarda yüksek bir basınç hissetme) hastalığına yakalanmıştı. Van Gogh, ayrıca Asperger bozukluğu migren ve epilepsi hastalıklarına da sahipti. Van Gogh'un Meniere Sendromuna dayanamığı için kulağını kestiği de iddia edilir. Van Gogh'un bazı resimleri dünyanın en tanınmış ve pahalı eserleri arasında yer almaktadır.

STEPHEN WILLIAM HAWKING
Hawking, 21 yaşındayken hareket etmeyi sağlayan motor sinir sistemi bozukluğu olan ve tedavisi bulunamayan ALS hastalığına yakalanmıştı. Beynin zihinsel faaliyetlerine dokunmayan bu hastalık, Hawking'i tekerlekli sandalyeye mahkum etti. Kekeme ve Epilepsi hastalıklarına da sahip olan Hawking, bir süre sonra sesini de yitirdi. Einstein'dan bu yana dünyaya gelen en parlak teorik fizikçi olarak adlandırılan Hawking aynı zamanda, evrenbilimci, astronom, teorisyen ve yazar olarak tanınır. Kuantum Fiziği ve Kara Delik ile ilgili iddiaları bugün yaşayan bilim adamları tarafından hala tartışılıyor. Kitapları 40 dile çevrildi.

Birçok ünlü, uzman, bilimadamı hayatımıza idol olarak girmiş kişiler başarısızlıkları karşısında yılmadılar. Başarılı oldular. Dünyanın düzenini değiştirdiler, insanların hayatlarını kolaylaştırdılar.

Kaynak: Yönetim Haber , Link : #

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.