Bugün: 26 Nisan 2024 Cuma
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | İnsan Kaynakları
Print Al

2019 yılı asgari ücreti belli oldu!

26 Aralık 2018 Çarşamba::

Milyonların beklediği Yeni asgari ücret ve AGİ ne kadar arttı? 2019 yılı için yeni asgari ücret belli oldu! Milyonlarca vatandaşın merak ettiği asgari ücret zam oranı belli oldu. Komisyondaki görüşmeler sonrası asgari ücret geçen yıla yüzde 26.05 oranında artarak 417 TL artış yapıldı. Sabah Gazetesi Yazarı Faruk Erdem yeni asgari ücret, AGİ ve işsizlik maaşı hakkındaki tüm detayları canlı yayında açıkladı.

Yazı Boyutu : A A A A

Milyonlarca vatandaşın merak ettiği asgari ücret zam oranı belli oldu. Asgari ücret komisyonun görüşmeleri sonrası asgari ücret zam oranında ortak noktada buluşuldu. Yapılan görüşmeler sonrası asgari ücret geçen yıla göre yüzde 26.5 oranında artarak brüt 2558 TL olarak belirlendi. Bu neticede Net asgari ücret 2 bin 20 TL oldu.

Asgari ücret belli oldu: 2019'da Asgari ücret 2020TL


Merak edilen bir diğer konu da AGİ (asgari geçim indirimi) ücretinin ne kadar arttığı. Asgari ücretin belli olmasından sonra AGİ ücreti de en düşük 191.85 TL oldu. En son AGİ ücreti 152 TL idi. Ayrıca bilinmesi gerek bir konu da AGİ'nin asgari ücretin içinde olduğudur. Bu konu ile ilgili de Sabah Gazetesi Yazarı Faruk Erdem merak edilen ayrıntıları canlı yayında açıkladı.

Asgari ücret 2020 TL oldu! Peki AGİ ücreti ne kadar arttı?


NOT: Kişilerin alması gereken AGİ tutarlarının hesaplanmasında, işçinin medeni durumu büyük önem arz etmektedir. İkinci önemli unsur ise, AGİ tutarı alacak işçinin evli olması halinde eşinin çalışıp çalışmadığı ile çocuk sayısıdır. Kişinin maaşına ilave olarak işveren tarafından işçiye ödenmekte olan AGİ tutarı, ödeme yapılan ilgili döneme ait işverenin ödeyeceği stopaj tutarından düşülmektedir.

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.