Bugün: 28 Mart 2024 Perşembe
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | İnsan Kaynakları
Print Al

Emekliye maaşına zam müjdesi gelişmesi

27 Haziran 2018 Çarşamba::

Türkiye'de milyonlarca emeklinin beklediği müjdeli son dakika haberi geldi. Emeklilerin büyük bir heyecan içinde beklediği Temmuz zammı ile ilgili detaylar artık netleşti. 1 hafta sonra emekli maaşına zam gelecek. İlk 6 aylık enflasyon verilerinin son derece önemli olduğu bu konuda SSK ve Bağ- Kur emeklilerinin alacağı zam oranı memur emeklilerine de yarayacak.

Yazı Boyutu : A A A A

Şuanda en düşük emekli maaşı 935,60 lira seviyesinde bulunuyor. Buna göre en düşük emekli maaşı ne kadar olacak? Bu sorunun cevabına haberimizin içeriğinden ulaşabilirsiniz. İşte tüm detaylar.

Son dakika haberi… Emeklilere yapılacak zam miktarı artık netleşmeye başladı. Temmuz ayında ilk zammını alacak olan emekliler için geri sayım başladı. Türkiye'de tam 12,3 milyon emeklinin merak içinde beklediği Temmuz ayında yapılacak zam miktarı 1 hafta sonra belli olacak. Türkiye İstatistik Kurumu tarafından 3 Temmuz'da açıklanacak olan enflasyon verilerinin etkili olacağı zam da maaşlar da yaşanacak artışı da ortaya koyacak.

ENFLASYON FARKI ZAM ORANINI BELİRLEYECEK

İlk 6 aylık Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE), SSK ve Bağ- Kur emeklilerinin zam oranını, memur emeklilerinin ise yüzde 3,5'lik artışa ilaveten alacağı enflasyon farkını gösterecek. İlk 6 aylık TÜFE verisinin yüzde 4'ü aşan kısmı ise memur emeklilerinin enflasyon farkı olacak. SSK ve Bağ-Kur emeklileri verilerin açıklanması ile birlikte zam oranlarını öğrenecek ve önümüzdeki seyreden ayda zamlı maaşlarına kavuşabilecekler.

Daha önce uzmanların yaptığı tahminler ve ilk 4 aylık enflasyon verileri ışığında zam miktarının yüzde 5, 5,5 civarında olması beklenirken son yaşanan gelişmelerle birlikte emekli maaşına yapılacak zam miktarında da yüksek bir artış olması söz konusu. Ocak- Mayıs ayında gerçekleşen enflasyon neticesinde yüzde 6.39 olarak belirlenen enflasyon miktarında uzmanların yaptığı tahminler doğrultusunda Haziran ayı ile birlikte bu oranın yüzde 7.27'lere çıkması bekleniyor.

YÜZDE 7.27 ORANINDA GERÇEKLEŞECEK

Haziran enflasyonuna göre bu oranlar artacak ya da azalacak. Merkez Bankası'nın son beklenti anketinde ise tahmin ise ilk 6 aylık enflasyonun yüzde 7.27 olarak gerçekleşebileceğini gösteriyor. Merkez Bankası'nın beklenti anketinin gerçekleşmesi durumunda ise emeklilerin alacağı zam miktarı yüzde 7.27 olarak gerçekleşecek. Bu durumda en düşük emekli maaşı ne kadar olacak?

Memur emeklilerinin Temmuz zammı da yüzde 3.27 enflasyon farkıyla yüzde 6.77'ye ulaşacak.

EK ÖDEME DE ARTACAK

Emekliler, her ay maaşıyla birlikte ek ödeme de alıyor. Ek ödeme maaşın yüzde 4'ü ya da yüzde 5'i oluyor. Bin 18 liranın altındaki maaşlarda yüzde 5, üstündeki maaşlarda yüzde 4 oranında ek ödeme veriliyor.

Temmuz'da maaşlar artacağından, ek ödeme de yükselecek.

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.