Bugün: 26 Nisan 2024 Cuma
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | İnsan Kaynakları
Print Al

Kıdem tazminatında görüşmeler başlıyor

24 Nisan 2017 Pazartesi::

Kıdem tazminatıyla ilgili hiçbir kurumla taslak paylaşmadıklarını ifade eden Bakan Müezzinoğlu, konunun önümüzdeki haftadan itibaren ilgili paydaşlarla görüşmeye başlanacağını duyurdu.

Yazı Boyutu : A A A A

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, kıdem tazminatı konusunda önümüzdeki haftadan itibaren paydaşlarla görüşmeye başlanacağını belirterek, "Alın terinin hakkını koruyacak, güçlü, şeffaf, sürdürülebilir hakkaniyetli bir sistemi şekillendirmek istiyoruz" dedi. Müezzinoğlu, bazı yayın organlarında çıkan kıdem tazminatının fona devri ile ilgili ise daha önce hiçbir taslak paylaşımları olmadığını bildirdi.

TESK Genel Merkezi'ndeki esnafın rekabet gücünü ve istihdama olan katkısını arttırmak amacıyla gerçekleştirilen işbirliği protokolü imza törenine katılan Bakan Müezzinoğlu, imzalanacak protokolün hayırlı olmasını temenni ederek, esnafın rekabet gücünü arttıracaklarını söyledi.

Bir gazetecinin bazı yayın organlarında çıkan 'kıdem tazminatının fona devri ile yaşanacak değişimler' haberleriyle ilgili sorduğu soruyu yanıtlayan Bakan Müezzinoğlu, şöyle konuştu: "Bu ifadelerin hiçbirisi bana veya hükümetimizden bir arkadaşa ait değil. Dolayısıyla sorunun muhatabı ben veya hükümetimizden bir arkadaş olduğu kanaatinde değilim. Geçtiğimiz hafta söyledim. Önümüzdeki haftadan itibaren paydaşlarımızla görüşmeye başlayacağız. Şuanda bizim herhangi bir şu şekilde diye bir ifademiz söz konusu değil. Burada tek bir ifademiz var, alın terinin hakkını koruyacak, güçlü, şeffaf, sürdürülebilir hakkaniyetli bir sistemi paydaşlarımızla uzlaşı içinde şekillendirebilmek. Onunla ilgili referandum sonrası herhangi bir paydaşımızla görüşmüş değiliz. Dolayısıyla bugün medyaya yansıyan konular tamamen medya mensubu arkadaşlarımızın kendilerine göre bazı duyumları ve yorumlarıdır. Ona da hiçbir şey demiyoruz. Hükümetimizden veya bizden çıkmış bir cümle değildir. Taraflarla o zaman neden görüşelim ki"

Gazetecilerin 'Bugünkü haberler, kesin yargı bildiriyordu' demesinin üzerine Müezzinoğlu, "Onu yargı mensuplarına sorun. Bizim taslağımız henüz herhangi bir paydaşımızla paylaşılmadı" diye karşılık verdi.

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.