Bugün: 26 Nisan 2024 Cuma
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Bilgi Merkezi
Print Al

Enerji dünyasının gözü Türkiye'de

10 Ekim 2016 Pazartesi::

İstanbul’da başlayan 23’ncü Dünya Enerji Kongresi’ne, Erdoğan ve Putin görüşmesi damgasını vuracak. Başbakan Yıldırım ve Bakan Albayrak'ın açılış konuşmalarını yaptığı zirvede Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev, Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro Moros, KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı'da konuşmalarını gerçekleştirdi. İstanbul’da 9-13 Ekim arası yoğun güvenlik önlemleri altında düzenlenen 23'ncü Dünya Enerji Kongresi'ne OPEC Genel Sekreteri Muhammed Barkindo ve birçok ülkeden devlet ve hükümet yetkilisi ve ayrıca Gazprom, BP, Saudi Aramco gibi enerji devlerinin yetkilileri de katılıyor.

Yazı Boyutu : A A A A

23. Dünya Enerji Zirvesi'ne Putin ile Cumhurbaşkanı Erdoğan birlikte geldiler. Rusya ve Azerbaycan liderlerinin katıldığı enerji kongresinin açılış konuşması gerçekleştirildi. Zirvenin başlamasına dakikalar kala Putin, Aliyev ve Erdoğan'ın oldukça samimi sohbetleri de gözlerden kaçmadı.

PETROLÜN GÖZÜ KULAĞI İSTANBUL'DAKİ ZİRVEDE

Diğer taraftan 28 Eylül'de petrol üretiminin kısılması yönünde anlaşan OPEC ülkelerinden temsilciler de kongreye katılacak. Alınan bu kararın nasıl uygulanacağının OPEC ve OPEC dışı petrol üreticileri tarafından kongrede resmi olmayan görüşmelerde tartışılması bekleniyor. Üretimin Kasım ayından itibaren azaltılması planlanıyor. OPEC ülkeleri Kasım sonunda Viyana'da tekrar bir araya gelecek.

DÜNYA ENERJİ KONGRESİ BAŞLADI
VENEZUELA İLE İLK ANLAŞMA İMZALANDI

Dünya Enerji Zirvesi için İstanbul'da bulunan ülke ve enerji liderleri Cumhurbaşkanı tarafından da kabul ediliyorlar. Bu anlamda zirve ilk meyvesini verdi ve Venezuela ile ilk enerji anlaşmamız imzalandı.


85 ÜLKEDEN 265 KONUŞMACI

Pazar akşamı kongrenin açılışını gerçekleştiren Enerji Bakanı Berat Albayrak, 85 ülkeden 265 konuşmacının katıldığı kongre ile enerji paydaşlarını bir araya getirerek adil bir küresel geleceğin inşa edilmesi açısından önemli bir görevi yerine getirdiklerini söyledi. Albayrak, bu organizasyonun "barış için paylaşım" ilkesine büyük bir katkıda bulunmasını umduğunu söyledi.



40 YIL SONRA AYNI YERDE DÜNYA ENERJİ KONGRESİ
ANA TEMA 'YENİ UFUKLARI KUCAKLAMAK'

Dört gün sürecek kongre boyunca katılımcılar enerji endüstrisinin karşı karşıya bulunduğu kritik meseleleri kongrenin ana teması "Yeni Ufukları Kucaklamak" başlığı altında mercek altına alacaklar.

ANA BAŞLIKLAR

Global enerji sistemlerinin geleceği, güvenilir enerji sistemlerinin inovasyonu, enerji sorununa politik çözümler ve Afrika için sürdürülebilir bir enerji geleceği kongrenin ana başlıklarını oluşturuyor.

İLKİ 1924'TE YAPILMIŞTI

İlki 1924'te olmak üzere üç yılda bir düzenlenen Dünya Enerji Kongresi, lider ve uzmanların enerji konusunu tüm yönleriyle ele aldıkları, dünyanın bir numaralı enerji platformu konumunda. Bununla birlikte kongre yöneticilere de teknolojilerini tanıtma ve yeni iş imkânları keşfetme olanağı sağlıyor.


40 YIL ARADAN SONRA YİNE İSTANBUL'DA

Dünya enerji sektörünün devleri, 40 yıl aradan sonra yenidenİstanbul'da bir araya geliyor. 1977 yılında 10. Dünya Enerji Kongresi'nin gerçekleştirildiği İstanbul, bu kez 23. Dünya Enerji Kongresi'ne ev sahipliği yapıyor.


Dünya Enerji Konseyi'nin enerji ile ilgili projeksiyonlarını açıkladığı kongrede konsey 2030 yılından önce kişi başına düşen enerji talebinin zirve yapacağını aktardı. Konsey, teknolojik ilerleme, hükümet politikaları ve düşük büyüme oranlarının sektörü gelecek yıllarda önemli oranda etkileyeceğini belirtti.

Kaynak: , Link : #

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.