Bugün: 28 Mart 2024 Perşembe
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Gündem
Print Al

Türk tankları Suriye topraklarında

24 Ağustos 2016 Çarşamba::

Fırat Kalkanı harekatı kapsamında tank birlikleri Suriye sınırından içeri girdi.

Yazı Boyutu : A A A A

Suriye'nin kuzeyine yönelik Fırat Kalkanı harekatı kapsamında tank birlikleri Suriye sınırından içeri girdi.

Suriye'nin Cerablus bölgesinin IŞİD'den temizlenmesi amacıyla Türkiye, uluslararası koalisyon desteğiyle harekat başlattı. Askeri kaynaklar, Suriye'nin kuzeyine yönelik başlatılan harekatın adının "Fırat Kalkanı" olduğunu bildirdi.

Askeri kaynaklardan alınan bilgiye göre, harekat kapsamında 04.00'te sınırdan topçu ve ÇNRA atışları başlatıldı, 04.05'te daha önceden belirlenmiş belli noktalardan geçiş için iş makineleriyle geçitler açıldı, 05.45'te topçu ve ÇNRA atışları sona erdi, 06.08'de ilk hava harekatı icra edildi, ardından 06.10 ve 06.30'da hava harekatları tekrarlandı.

İki F-16 anlık tespitleri vuruyor

Suriye'nin kuzeyine yönelik Fırat Kalkanı Operasyonu kapsamında tespit edilen 81 hedefe topçu ve çok namlulu roketatarla 294 atım yapıldığı, atışların devam ettiği, havada sürekli bulunan iki F-16'nın ise anlık tespit edilen hedefleri vurduğu bildirildi.

Havadan 12 hedef vuruldu

Keklice ve Cerablus bölgesinde belirlenen hedeflere yönelik hava taarruzu icra edilirken, Harekata Hava Kuvvetleri Komutanlığına ait F-16 uçakları da katıldı. Harekat kapsamında 07.50 itibarıyla Hava Kuvvetlerince vurulması planlanan 12 hedef vuruldu.

Komutanlar harekat merkezlerinde

Operasyonla hudut güvenliğinin sağlanması, DAEŞ ile mücadele kapsamında Koalisyon güçlerine destek verilmesi ve Suriye'nin toprak bütünlüğünün sağlanması amaçlanıyor.

Bu arada, harekatın başlangıcından itibaren Genelkurmay Karargahındaki Silahlı Kuvvetler Komuta Harekat Merkezi'nde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Genelkurmay 2. Başkanı Orgeneral Ümit Dündar ile ilgili komutanlarla kuvvet komutanlıklarının harekat merkezlerinde tüm komuta kademesi harekatı yönetmek ve izlemek üzere hazır bulunuyor.

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.