Bugün: 28 Mart 2024 Perşembe
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | İnsan Kaynakları
Print Al

Mülteciler için yüzde 10 kotası

11 Ocak 2016 Pazartesi::

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Kurtulmuş, Suriyeli mültecilerin çalıştıkların işyerlerindeki toplam çalışan sayısının yüzde 10'u geçemeyeceğini açıkladı.

Yazı Boyutu : A A A A

Suriyeli mültecilerin İçişleri tarafından verilen kimlikle çalışma hakkına sahip olacaklarını belirten Hükümet Sözcüsü Kurtulmuş, mültecilerin çalıştıkların işyerlerindeki toplam çalışan sayısının yüzde 10'u geçemeyeceğini ifade etti.

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, Çankaya Köşkü'nde, Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında düzenlenen Bakanlar Kurulu toplantısı devam ederken, gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Toplantıda reform paketlerindeki önemli konuların gündeme alındığını ve yasal düzenlemelere son şeklinin verilmesine yönelik müzakerelerin yapıldığını ifade eden Kurtulmuş, gelecek günlerde bunlarla ilgili Bakanlar Kurulu kararının Meclis'e gönderileceğini söyledi.

"Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu kurulacak"

Bu konuların arasında Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumunun kurulmasıyla ilgili yasal düzenlemenin bulunduğunu ifade eden Numan Kurtulmuş, şöyle konuştu:

"Türkiye'de İnsan Hakları Kurumu vardı, ayrıca adaletsizlik ve ayrımcılıkla mücadeleyle ilgili başka bir kurum vardı. Bunların birleştirilerek yeni bir kurul haline getirilmesiyle ilgili çok detaylı bir çalışma. Reformla ilgili bakanlıklar arasındaki detaylı bir çalışma yapılarak bugün son şekli verilmiş oldu. İnsan hakları ihlallerinin önlenmesi bu kurulun amaçlarından birisi. Bir diğer amacı ayrımcılıkla mücadele edilmesi, ayrımcılığın önlenmesi ve ayrımcılığın sonuçlarının giderilmesi. Önlemeye çalıştığı üçüncü temel alan ise işkencenin önlenmesi. AK Parti hükümetleri kuruluşundan bu yana, 'işkenceye sıfır tolerans' politikasıyla Türkiye'de insan hakları ihlallerinin mümkün olduğunca azaltılabilmesi için fevkalade hızlı bir perspektifle hareket etti."

"Bir mahkeme ve üst kurul değildir"

Kurtulmuş, Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu'nun çalışmalarının mal ve hizmetlere, sosyal hizmetlere erişim ve istihdam konusunda kamu ve özel sektörde karşılaşılabilecek olası insan hakları ihlalleri ve ayrımcılığa karşı düzenleyici bir kurul olarak çalışacağını dile getirerek, "Bu kurul, bir düzenleyici kuruldur. Yoksa bu kurulun amacı yasamaya, yürütmeye, yargıya müdahale ederek onların fonksiyonlarını yerine getirmek değildir. Bir mahkeme değildir, bir üst kurul değildir. Bu çerçevede düzenleyici bir kurul olarak yasama, yürütme ve yargının içinde mümkün olabilecek olan bu alanlardaki ihlallere karşı düzenleyici bir fonksiyon icra edecektir, yoksa ikame edici bir rolü yoktur" ifadelerini kullandı.

"Suriyelilere verilen çalışma izni, Türk vatandaşlarının istihdamlarını kısıtlamayacak"

Suriyelilere verilen çalışma izninin Türk vatandaşlarının istihdamlarını kısıtlayacak bir alan olmadığını kaydeden Numan Kurtulmuş, "Geçici koruma sağlanan yabancılar, geçici kimlik belgesi düzenleme tarihinden 6 ay sonra çalışma izni için başvurabilecekler. Bu insanlar, İçişleri Bakanlığı tarafından kendilerine kimlik belgesi verilen, ikamet ettikleri illerde çalışma hakkına sahip olacaklar. Suriyeli mülteci kardeşlerimizin çalışmalarını kısıtlayan bir başka alan ise çalıştıkları iş yerindeki toplam çalışan sayısının yüzde 10'unu geçemeyecekler" şeklinde konuştu.

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.