Bugün: 29 Mart 2024 Cuma
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | İnsan Kaynakları
Print Al

Çalışanların maaşına yüzde 9 zam geliyor

11 Kasım 2015 Çarşamba::

Özel sektör içerisinde en yüksek zammı yüzde 10'la "yazılım" çalışanları alacak. Bu sektörü, sırasıyla "metal" ve "otomotiv yan sanayi" takip ediyor


Yazı Boyutu : A A A A

Türkiye'de 2016 yılında özel sektör çalışanlarının maaş zammının ortalama yüzde 9 olması bekleniyor. Global yönetim danışmanlığı şirketi Hay Group'un yayınladığı "Türkiye 2016 Yılı Ücret Artış Araştırması Raporu"na göre, sektörler içinde en yüksek zammı yüzde 10'la "yazılım" çalışanları alacak. Bu sektörü, sırasıyla "metal" ve "otomotiv yan sanayi" takip ediyor. En düşük zam ise yüzde 7.3 ile "yatırım" sektöründe yapılacak. Ortalama zam oranı ise yüzde 9 olacak. Araştırma, şirketlerin "ücret", "yan haklar", "gelişim programları" gibi kalemlere artık "maliyet" değil "yatırım" gözüyle baktığını, "çalışan motivasyonu", "yetenek yönetimi" ve "liderlik gelişim programları"na daha fazla kaynak ayırdığını da ortaya koydu.

TÜRKİYE 8. SIRADA

Türkiye diğer ülkelerle kıyaslandığında ise ücret artış oranında dünyada sekizinci sırada yer alıyor. 2016 yılında gelişmiş ülkelerden ABD'de yüzde 3, İngiltere'de yüzde 2.5, Almanya'da yüzde 2.9, Japonya'da yüzde 2.1, Hollanda'da ise yüzde 2.5 oranında ücret artışı olması bekleniyor. Dünyada en yüksek maaş zammı yapması beklenen ülkeler arasında Venezuella yüzde 56 oranla birinci, Arjantin yüzde 30 ile ikinci, Ukrayna yüzde 11,5 ile üçüncü sırada geliyor. Bu alanda ilk 10'da bulunan diğer ülkeler ise sırasıyla yüzde 11.4 ile Hindistan, yüzde 10.3 ile Lübnan, yüzde 9.8 ile Mısır, yüzde 9.3 ile Lübnan, yüzde 9 ile Türkiye, yüzde 9 ile Vietnam ve yüzde 8,9 oranla Kazakistan. Avrupa'da yüzde 11.5'luk zam oranıyla Ukrayna birinci sırada gelirken, Türkiye yüzde 9 ile ikinci, Kazakistan yüzde 8.9 ile üçüncü, Rusya yüzde 7.2 ile dördüncü ve Romanya yüzde 5 ile beşinci sırada yer alıyor.

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.