Bugün: 28 Mart 2024 Perşembe
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | Pazarlama - Satış
Print Al

Dolardaki artışın etkisi yollara vurdu

30 Mart 2015 Pazartesi::

Yurtiçi taşımalarda yaklaşık %25 düşüş yaşanıyor. Türkiye Nakliyeciler Derneği Başkanı Erol Özçelik, "Dolar sanayiyi vurdu, mal hareketi yavaşladı. bazı bölgelerde yüzde 50 iş kaybımız var" dedi

Yazı Boyutu : A A A A



Dolardaki hızlı yükselişle sanayicinin frene basması, yurtiçi taşımacılığa da ağır darbe vurdu. Türkiye Nakliyeciler Derneği (TND) Başkanı Erol Özçelik, yurtiçi taşımacılıkta önemli oranda bir azalma olduğuna dikkat çekerek, bazı bölgelerde yüzde 50’ye varan düşüşler olduğunu söyledi.

Yurtiçi taşımacılıkta yaşanan düşüşün birkaç farklı nedeni olduğunu ifade eden Erol Özçelik, “Bölgelere göre farklılık göstermekle birlikte yurtiçi taşımacılıkta işlerimizde ortalama yüzde 25 azalma var. Hatta bazı bölgelerde yüzde 50’ye varan düşüşler var. Buradaki etkenlerden biri de dolar kurundaki hızlı artış. Dolar sanayiyi vurdu, sanayi bir ton mal alacağına 500 kilo mal alıyor. Fazla mal almıyor” şeklinde konuştu. Sanayide artık peşin paranın devreye girdiğini söyleyen Özçelik, “Para yollanırsa esnaf malı yolluyor. Peşin para yoksa mal da gitmiyor. Durum bu noktaya geldi” dedi.

‘Stok durdu, günlük mal alınıyor’

Doğu ve Güneydoğu bölgelerinde de taşımalarda ciddi düşüşler olduğunu belirten Özçelik, şöyle konuştu: “Geçtiğimiz yıl ‘çözüm süreci’nin etkisiyle bu bölgelere yönelik taşımalarda ciddi artışlar olmuştu. Ancak bölgede yeniden belirsizlik ve karışıklık hakim. Bu da işlerimize yansıdı. Bölgedeki insanlar huzursuz. Barış istiyorlar. Tüm bunlar o bölgelerde ve o bölgelrere olan taşımaları çok olumsuz etkiliyor. Artık stok yapılmıyor. Günlük mal alınıyor.”

‘Tekstil ve turizmde işler kötü’

Ege ve Akdeniz bölgelerinde taşımalarda yüzde 25'e yakın düşüş olduğunu dile getiren Özçelik, “Bu bölgelerde turist yok. Mevsim henüz açılmadı. Trakya Bölgesi'nde ise işler biraz daha iyi. Herkes seçimleri bekliyor gibi görünüyor. 4’üncü ve 5’inci ayları bekliyorlar sanırım. Seçim hareketliliği henüz başlamadı. Seçim alışverişi henüz yok. Olur diye bekliyorduk ama henüz başlamadı. Herkes beklemede. Konfeksiyon yerinde sayıyor. Doğubayazıt gibi sınır bölgelerinde iş yok. Suriye’de iş yok savaştan dolayı. Baya darbe yedik. Tüm bunlar bizi çok etkiledi” diye konuştu.

‘Seçim alışverişi taşımaları artıracak’

Nisandan sonra yurtiçi taşımacılıkta yeniden bir hareket olabileceğine dikkat çeken Özçelik, “Bu aydan sonra işlerin biraz daha düzelmesini bekliyoruz. Seçim alışverişi olacak, siyasi partiler para harcamaya başlayacak. Bizde de iş olacak. Bu ayın sonundan bazı sektörlerde hareketlenme olacak. Daha boya sektörü başlamadı. Boya sektöründe hareketlenme olacak. İnşaat sektöründe işler hızlanacak. Yazla birlikte işlerimizin düzelmesini bekliyoruz” diye konuştu.

Kaynak: , Link : #

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.