Bugün: 28 Mart 2024 Perşembe
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Gündem
Print Al

3 milyon esnafı ilgilendiren haber!

20 Mart 2013 Çarşamba::

Maliye Bakanlığı'nın 1 Temmuz'da uygulamaya başlayacağı akıllı POS cihazları yazarkasaları tarihe gömecek. Artık fiş de kesecek olan POS cihazları sayesinde alışveriş bilgileri anında Maliye'ye gidecek. Böylece Maliye, KDV bildirmeyeni anında belirleyecek.

Yazı Boyutu : A A A A

Türk ekonomisinde bir dönem daha kapanıyor. Maliye Bakanlığı'nın 1 Temmuz'dan itibaren uygulamaya başlayacağı, KDV mükelleflerinin ‘akıllı POS' cihazı kullanmalarına ilişkin düzenlemeye göre, POS cihazları yazarkasaların görevlerini de yapacak. Yazarkasa kullanımlarını ortadan kaldıracak olan düzenlemede geri sayım başladı.

Maliye Bakanlığı geçen yıl yaptığı düzenleme ile 2013 yılından itibaren yeni alınacak POS cihazlarında, ‘fiş kesme' özelliğinin eklenmesi şartı getirmişti. Maliye, 1 Ocak'ta yürürlüğe girmesi planlanan düzenlemeyi, 1 Temmuz'a erteledi. Bu süreçte yeni sistemle ilgili altyapı çalışmaları tamamlanacak. 1 Temmuz'dan itibaren de işyerlerinde, akıllı POS cihazlarının kullanımı başlayacak.

KDV BİLDİRMEYEN BELİRLENECEK
Halen 2.1 milyon adet olan POS cihazları, 2016 yılına kadar kademeli olarak akıllı cihazlarla değiştirilecek. Söz konusu cihazlar aynı zamanda fiş kesme özelliğine de sahip olacak. Bu cihazların kullanıma başlaması ile birlikte işletmeler ayrıca alışveriş fişi kesmek zorunda kalmayacak. Yeni nesil ödeme kaydedici cihazlar, kayıt dışı ekonomi ile mücadelede büyük rol üstlenecek.

Söz konusu sistemler aracılığı ile alışveriş bilgileri anında Maliye Bakanlığı'nın bilgisayarlarına düşecek. Böylece, alışverişler karşılığında tahsil ettiği KDV'leri devlete bildirmeyen işletmeler anında tespit edilecek. Sistem, mükelleflerin harcamalarını da kontrol altına alacak. Devlete beyan ettiği gelir ile harcamaları arasında uçurum bulunan mükellefler, yeni sistem sayesinde yakalanacak.
Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.