Bugün: 16 Nisan 2024 Salı
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Gündem
Print Al

Dinçer'den Carrefour itirafı

18 Mart 2013 Pazartesi::

Sabancı Holding Perakende ve Sigorta Grup Başkanı Haluk Dinçer, 17 Temmuz'da CarrefourSA yönetiminden istifa ettiği gün Fransızlarla ortaklığın kendisi için fiilen bittiğini açıkladı.

Yazı Boyutu : A A A A

Sabancı Holding SAHOL Perakende ve Sigorta Grup Başkanı Haluk Dinçer, konuk olduğu "Finans Cafe İş Dünyasından" programında Melda Yücel Kocaalp'in sorularını yanıtladı.

Dinçer, Carrefour'la ortaklıkla ilgili bilgi verdi.

İSTİFANIN ARDINDAKİ MESAJ

Dinçer, "17 Temmuz'da üç arkadaşımla birlikte CarrefourSA yönetim kurulundan istifa ettim. Benim için bu ortaklık o gün fiilen sona erdi" dedi.

İstifa ederek verdikleri mesajın Sabancı olarak CarrefourSA'ya daha fazlı katkı sağlayamayacakları yönünde olduğunu belirten Dinçer, "Bugün şartlar değişirse bir daha görev alabiliriz" dedi.

Dinçer, söz konusu değişiklikleri ise şirketi tamamen Sabancı'nın ya da Carrefour Fransa'nın alması, şirketin üçüncü bir firmaya satılması ya da ortaklık yapısının Sabancı'yı çoğunluk yapacak şekilde değiştirilmesi olarak sıraladı.

Dinçer, ortaklığın geleceğiyle ilgili müzakerelerin yeni bir dönemeçte olduğunu ve yakın zamanda karara varmayı umduklarını söyledi.

'RADİKAL KARARLAR GEREKİYOR'

CarrefourSA'nın ortaklık yapısı nedeniyle performansını beğenmediğini söyleyen Dinçer, "Radikal adımlar atılması gerekiyor, doğru kararlar alınması gerekiyor. Ortaklıkta sorunlar yaşanan şirkette o adımlar atılamıyor, gün idare ediliyor" şeklinde konuştu.

'HİÇBİR YÖNETİCİ TÜRKİYE'DEN ÇIKMAK İSTEMEZ'

Dinçer'e Fransız Carrefour'un CEO'sunun "Daha fazla ülkeden çıkmıyoruz" açıklaması da soruldu.

Dinçer, "Kendi bilecekleri bir iş. 2012 senesinde Carrefour dört ülkeden birden çıktı, bunlardan önce de herhangi bir açıklama yapmadı. Türkiye'den hiçbir yönetici çıkmak istemez çünkü o ülkeden çıkmak, o ülkede o işi becerememek demektir" şeklinde yanıtladı.
Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.