Bugün: 19 Nisan 2024 Cuma
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Gündem
Print Al

Gıda sektörü gözünü Japonya'ya dikti

14 Mart 2013 Perşembe::

Türk gıda sektörü, gözünü dünyanın en fazla gıda ithalatı yapan ülkelerinden Japonya’ya dikti.

Yazı Boyutu : A A A A

Japonya’nın yıllık 60 milyar dolar seviyesindeki gıda ithalatından 145 milyon dolarlık pay alan sektör, bunu arttırmak için Chiba şehrinde 5-8 Mart 2013 arasında düzenlenen Foodex Japan 2013–38. Uluslararası Gıda ve İçecek Fuarı’na millî seviyede katıldı. Yaklaşık 66 ülkeden 2 bin 533 firmanın bulunduğu Uzakdoğu’nun bu en büyük gıda fuarına, Türkiye’den Ege İhracatçı Birlikleri (EİB) şemsiyesi altında 28, toplam ise 35 Türk firması katıldı. Dört gün süren fuarı, 71 bin 536 kişi ziyaret etti.

Japonya’nın gıda ihtiyacının sadece yüzde 40’ını kendisinin karşılayabildiğini, bu sebeple yılda yaklaşık 60 milyar dolarlık ithalat yaptığını belirten EİB Koordinatör Başkanı Mustafa Türkmenoğlu, 130 milyon nüfuslu bu ülkeye ihracatı artırmak için Foodex'in önemli bir fırsat olduğunu söyledi. Fuarda gördükleri ilgiden memnun olduklarını dile getiren Türkmenoğlu, tanıtım, reklamlar ve yenilenen stant tasarımıyla Türkiye’nin alıcıların ilgisini çektiğini aktardı. Ayrıca Türk yemeklerinin Japonlara tattırıldığını ifade etti.

‘JAPONLAR ZOR AMA SADIK MÜŞTERİ’

Japonya pazarına girmenin zor olduğunu ancak Japon alıcıların memnun kaldıkları firmalara sadık olduğunu vurgulayan Türkmenoğlu, “Fuara iştirak eden firmalarımız, kurdukları iş bağlantıları sayesinde ülkemize hem coğrafi olarak uzak hem de tüketim alışkanlıkları ve iş kültürü itibariyle farklılık taşıyan Japon ve Uzakdoğu pazarında tecrübe kazanıyor. Bu kapsamda kurulan ticari ilişkiler, ihraç ürünlerimizin geliştirilmesine ve artmasına da olumlu katkı sağlıyor.” değerlendirmesinde bulundu.
Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.