Bugün: 29 Mart 2024 Cuma
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Gündem
Print Al

Babacan: Yeni bankalara açığız

6 Mart 2013 Çarşamba::

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan Türkiye'de bankacılık sektöründe yeni lisans uygulamasına başladıklarını, yeni banka girişlerine açık olduklarını söyledi.

Yazı Boyutu : A A A A

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan yurtdışından Türkiye’ye yeni banka girişlerine yeşil ışık yaktı.

2. Türk-Arap Bankacılık ve Finans Forumu'nun açılışında konuşan Babacan, İstanbul’u uluslararası finans merkezi yapmanın uzun süreli bir yolculuk olduğunu belirterek, bunun gerçekleşmesi için ne gerekiyorsa yapacaklarını belirtti.

Türkiye'de bankacılık sektöründe yeni lisans uygulamasına başladıklarını ifade eden Babacan, ''Tabii ki kriterler yerine getirildiği sürece yeni katılımlara açığız'' dedi.

Babacan, ''Türkiye, bütçesi sağlam bir ülke olduğu için pekçok finans merkezinde konuşulan vergi artırma çabaları, Türkiye'de öyle bir şey söz konusu değil. O kadar büyük bütçe açığı var ve borç stoğu var ki bunu nereden, nasıl tedarik ederim diye baktıklarında bankacılık sektörü en kolay vergilendirilebilir sektör oluyor. Bunu en çok şiddetli savunan ülke Sarkozy döneminde Fransa’ydı. Bakıyoruz ki kendisi dahil Fransız vatandaşları ‘Başka ülkelere gidip acaba daha az vergi ödesek mi?’ demeye başlıyor. Bu konuda popülizmden uzak durmak lazım, gerçekçi, aklı selim içerisinde ve doğru politikalarla devam etmek gerekiyor'' diye konuştu.

'İŞLER İYİYKEN SIKACAKSINIZ'

Türkiye ekonomisini de değerlendiren Babacan, alınan tedbirlerle bankacılık ve kamu maliyesinin sağlam kalmasının Türkiye’yi krizden koruduğunu söyledi.

Babacan, “Bankacılıkta şu çok önemli. İşler çok iyiyken, siz düzenlemeleri sıkılaştıracaksınız. Zor reformları işlerin iyi olduğu, ekonominin iyi olduğu dönemde yapacaksınız. Ama piyasanın istikrarsız olduğu dönemlerde daha toleranslı, daha esnek bir akış çok çok önemli. Bir bakıma ters döngüsel bir bankacılık düzenleme çerçevesi. İşler iyi iken sıkılaştırma, işler kötü iken biraz rahatlama. Fakat gelin görün ki, işler iyiyken sıkılaştırma da siyasi açısından zor bir iş. Bir ülkede ekonomik büyüme iyiyken, tüketim hızlı iken, hem bankalar, hem iş dünyası, hem de halk mutlu iken, dönüp de 'kötü günler için biraz hazırlık yapmalıyım, biraz rezerv biriktirmeliyiz, bir bakıma şartları absorbe edecek alanlar oluşturmalıyız' dediğinizde bunu gerçekleştirmek kolay olmuyor” diye devam etti.
Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.