Bugün: 28 Mart 2024 Perşembe
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Gündem
Print Al

Teşvikler etkisini 3-4 yıla gösterir

28 Şubat 2013 Perşembe::

Otomotiv Sanayii Derneği (OSD) Başkanı Kudret Önen, Türkiye’de yerlilik ortalamasının yüzde 56 civarında olduğunu hatırlatarak, “Bence biz Türkiye’de yerli oto yapıyoruz. Yerli otomobilden ziyade yerli marka konusuna konsantre olmamız lazım” dedi.

Yazı Boyutu : A A A A

Önen, geçen hafta açıklanan yeni teşvik sisteminin Türk otomotiv sanayiinin dünyadaki cazibesini artıran bir gelişme olduğunu kaydederken, “Bir otomotiv projesinin meyvelerini 2-2.5 yıldan önce görmeniz çok zor. O yüzden hemen yarın olacak bir şey değil. Alınan karar, insanların proje masasında Türkiye’nin oturmasıdır. Bunun etkisini otomotiv sektöründe gerçekten hissetmemiz, en az 3-4 yıldan önce olmaz” diye konuştu.

“Maksimum oyuncu bekleniyor”
Hükümetin Volkswagen’e Türkiye’de üretim çağrısına ilişkin bir soruyu da yanıtlayan Önen, “Ülke sanayisini düşündüğümüzde burada maksimum oyuncu görmeyi, Türkiye’nin maksimum araç üretmesini istemek en tabii hakkımız. Hükümet de burada üstüne düşeni gayet güzel yapıyor” dedi. Önen, yurtdışından rakiplerin gelmesiyle yerli markanın riske girip girmeyeceğine yönelik soruya da “Rekabetten korkmamak lazım” yanıtını verdi.
Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.