Bugün: 29 Mart 2024 Cuma
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Gündem
Print Al

Turist tarih yazdı!

27 Şubat 2013 Çarşamba::

Ocak ayında İstanbul'a turist yağdı!

Yazı Boyutu : A A A A

Bu yıl Türkiye'de hava koşullarının turiste dolaşımda imkân vermesi, Avrupa'da geçtiğimiz yıla oranla daha az uçak seferleri iptali ve tanıtımların etkisiyle Türkiye 2013'e turist patlamasıyla girdi.

2013 yılı Ocak ayında ülkemizi ziyaret eden yabancı sayısı geçen yılın aynı ayına göre yüzde 12,54 artış gösterdi.

Emniyet Genel Müdürlüğü’nden alınan geçici verilere göre; 2013 yılı Ocak ayında ülkemizi ziyaret eden yabancı sayısı geçen yılın aynı ayına göre yüzde 12,54'lük bir artışla 1.104.754 oldu.

Ocak ayında Ülkemize gelen 1.104.754 yabancı ziyaretçinin yüzde 1.98'inin konaklaması günübirlik oldu. Turizm verileri sıralamasında lk sırayı ocak 2013'te gerçekleşen 111.694 kişilik girişle Suriye aldı.

Türkiye'ye giriş yapan turistlerin milliyetlerine göre bakıldığında ilk 10 sıralamasında ikinci sırayı alan Almanya'dan Ocak ayı içinde ülkemize gelen turist sayısı ise toplam turist sayısı içerisinde yüzde 9 pay alarak 101.807 kişi oldu.

Yabancı ziyaretçi sayısında ülkelere göre bakıldığında geçen yılın aynı ayına göre en yüksek artış Polonya'da gerçekleşti. Ülkemize gelen Polonyalı turist sayısı 2013 Ocak ayında geçen yılın aynı ayına göre yüzde 50 artış gösterdi.

KAPADOKYA AMİRAL GEMİSİ
Peribacaları, yer altı kentleri ve kaya kiliseleri ile UNESCO'nun hem kültür ve hem de doğal kültür mirası olarak dünya genelinde belirlediği 28 merkezden biri olan Kapadokya bölgesindeki tarihi ve turistik gezi alanlarını 2013 yılının ilk ayında 72 bin 665 yerli ve yabancı turist ziyaret etti.

Nevşehir Valiliğinin verilerine göre, Kapadokya bölgesinde Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından turizme açık bulundurulan Göreme Açık Hava Müzesi başta olmak üzere, Zelve, Mustafapaşa ve Gülşehir Açık Saray Örenyeri, Karanlık, Çavuşin, El Nazar ve Gülşehir St.Jean Kilisesi, Nevşehir, Hacıbektaş Veli ve Ürgüp müzeleri ile Hacıbektaş Atatürk Evi, Kaymaklı, Özkonak, Tatlarin ve Derinkuyu yer altı şehirlerini, geride bıraktığımız Ocak ayında 72 bin 665 turist ziyaret etti.

Kapadokya Bölgesindeki tarihi ve turistik merkezleri geçen yılın aynı döneminde 62 bin 301 turist ziyaret etmişti.
Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.