Bugün: 26 Nisan 2024 Cuma
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Gündem
Print Al

Enver Abi'yi dualarla uğurladık

24 Şubat 2013 Pazar::

Sevgi, iyilik, cömertlik ve insanlık abidesi Enver Ören Ağabeyimiz, Eyüp Sultan Camii'nden dualarla son yolculuğuna uğurlandı. Ören'in cenazesi, aile kabristanında, çok sevdiği hocası ve kayınpederi, büyük İslam alimi Hüseyin Hilmi Işık'ın yanına defnedildi.

Yazı Boyutu : A A A A

Tedavi gördüğü hastanede vefat eden İhlas Holding Yönetim Kurulu Başkanı Enver Ören için Eyüp Sultan Camii'nde ikindi namazına müteakip cenaze töreni düzenleniyor. Törende Enver Ören'in oğlu İhlas Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili Mücahid Ören, katılımcıların taziyelerini kabul ediyor. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İhlas Holding Yönetim Kurulu Başkanı Enver Ören'in cenaze namazını kılmak üzere Eyüp Sultan Camii'ne geldi.

Önceki gece saat 21.30'da Hakk'a yürüyen değerli büyüğümüz, ağabeyimiz Enver Ören, ikindi namazını müteakiben Eyüp Sultan Camii'nde kılınan cenaze namazının ardından, ebedi istiratgahı olan Eyüp Sultan'daki aile kabristanında toprağa verildi. Eyüp Sultan Camii avlusunda sabah saatlerinden itibaren birikmeye başlayan kalabalık, cenaze merasiminden saatler öncesinde mahşeri bir kalabalığa dönüştü. Enver Ağabey'in bu son yolculuğunda, onu uğurlamak için başta Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bakanlar, oğlu İhlas Holding Yönetim Kurulu Başkanvekili Ahmet Mücahid Ören, Ferruh Işık Beyefendi işadamları, çok sayıda dostunun ve seveni bir araya geldi.


Gazetemizin Kurucusu ve İhlas camiasının Ağabeyi Enver Ören'i cenazesi Memorial Hastanesi'nden alınarak Peygamber Efendimizin sahabesinin kabrinin bulunduğu kutsal mekâna saat 14;00 sularında getirildi. Burada protokol ve kalabalık kitlenin de rahatlıkla cenaze namazı kılabileceği hazırlanan yere tekbir ve dualar eşliğinde konuldu. Ardından saatler öncesinde avluda biriken insanlar güvenlik şeridinin dışına çıkartılarak üstleri aranarak tekrar Eyüp Sultan Camisi'nin önündeki alana ve avluya alındı.

BAŞBAKAN OMUZLADI
İkindi namazının ardından kılınan cenaze namazı sonrası, Ören'in tabutuna ilk önce Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve oğlu Ahmet Mücahid Ören omuz verdiler. Protokoldeki diğer katılımcıların da bir süre eller üstünde taşındığı Ağabeyimizin naaşını daha sonra sevenleri aldı. Eller üstünde dakikalarda taşındı. Sevenleri Enver Ağaybeyi'nin naaşını önce Peygamberin sahabesi Eyüp El Ensari Hazretlerinin kabrine götürün son ziyaretini gerçekleştirip dua okudular. Ören'in cenaze namazını çok sevdiği seyitlerden Mehmet Said Arvas kıldırdı. Ardından, omuzlara alınan Enver Ağabey'in tabutu, Eyüp Sultan'daki aile kabristanında, hocası ve kayınpederi Hüseyin Hilmi Işık Hazretleri'nin yanındaki kabre, salavatlarla, tekbirlerle ve gözyaşlarıyla indirildi. Oğlu Mücahit Ören'in ilk toprağı attığı kabristanda biriken kalabalık da, kabre toprak atmak için sıraya girdi. Fatihalar ve Yasinler eşliğinde Enver Ağabey'lerine son görevini yerine getiren sevenleri ve dostları, gözyaşları içinde kabrinden ayrıldılar.

YALNIZ BIRAKMADILAR
İhlas Holding bünyesindeki onlarca kuruluşu Türkiye'ye kazandıran Enver Ören Ağabeyimizin cenazesinde pek çok isim hazır bulundu. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Cemil Çiçek, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın yanı sıra kabinedeki birçok bakan da törene katıldı. Enver Ağabeyimiz uğurlayanlar arasında şu isimler yer aldı: Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Gıda ve Tarım Bakanı Mehdi Eker, Gümrük Bakanı Hayati Yazıcı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Avrupa Birliği'nden sorumlu Devlet Bakanı Egemen Bağış, Eski Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, Anayasa Komisyonu Başkanı ve AK Parti İstanbul Milletvekili Burhan Kuzu, AK Parti İstanbul Milletvekili Hakan Şükür, MHP Milletvekili Celal Adan, AK Parti İstanbul Milletvekili Necati Çetinkaya, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Başbakanlık Müsteşarı Efkan Ala, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, AK Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşçu, İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, CHP eski Milletvekili Mehmet Sevigen, CHP İstanbul Milletvekili Aydın Ayaydın, Eski Milli Savunma Bakanı Sabahattin Çakmakoğlu, ANAP Eski Genel Başkanı Ali Talip Özdemir, Bağımsız Milletvekili İhsan Barutçu, TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman, Küçükçekmece Kaymakamı Orhan Öztürk, Milli Eğitim Bakanlığı üst düzey görevlisi Ömer Balıbey, Eski Milletvekili İsmail Amasyalı.

Siyasileri yanı sıra Türkiye'de medya sanat dünyasının önemli isimleri de cenaze töreninde hazır bulundular. Osmanlı Hanedanı'ndan Harun Osmanoğlu ve ailesi ön saflarda yer aldı. Pek çok ismin medyada yetişmesine ön ayak olan Ören'i aynı kulvarda faaliyet gösteren diğer grupların sahip ve yöneticileri de son yolculuğunda yalnız bırakmadılar. Basın İlan Kurumu Başkanı Mehmet Atalay, Doğan Holding patronu Aydın Doğan, Turkuaz Medya'nın patronu Ahmet Çalık, Demirören Holdingi ile Milliyet ve Vatan gazetelerinin sahibi Erdoğan Demirören, Milliyet Gazetesi Genel Yayın yönetmeni Derya Sazak, Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Enis Berberoğlu, Türkiye Gazetesi'nin eski genel yayın yönetmenleri Kenan Akın ve Fuat Bol ile yine geçişte İhlas Holding bünyesinde yöneticilik yapan Ali Baransel cenaze merasimine katılan arasında yer aldılar. Ayrıca iş dünyasının tanınmış simalarından Yılmaz Ulusoy, Hüseyin Bayraktar, Alaattin Kaya ile sanat camiasından Orhan Gencebay, Sümer Ezgü, Salih Kırmızı, Serdar Gökhan, Ozan Arif, Şahin Özer, Sezen Cumhur Önal, Bulut Aras gibi birçok kişi cenazede hazır bulundu.

İHLAS AİLESİ TAM KADRO ORADAYDI
İhlas Camiası da tam kadro olarak cenazede hazır bulundu. Gazetemizin Genel Yayın Yönetmeni Nuh Albayak, Yazarlarımızdan Necati Özfatura, Mehmet Sıddık Arvas, Agit Geylani, Prof. Dr. Ramazan Ayvalı, Gazi Geylani, Bülent Gencer, Sami Geylani, Fevzi Kahraman, Yazarlarımızdan Yavuz Bülent Bakiler……

GÖRÜŞLER
Çalık Holding Patronu Ahmet Çalık: "Türk iş dünyasında büyük bir şahsiyetti. Türkiye'miz için önemli işler yaptı. Ülkemiz için büyük bir kayıp. Yeri zor doldurulacak bir insan. Kendilerini rahmetle anıyorum. Mekanı cennet olsun."

Yılmaz Ulusoy (İşadamı): 40 yıllık dostumdu
40 yıla yakın bir dostluğumuz var. Çok yakın arkadaşımdı. Dostluğumuz eskimeden hep devam etti. Her geçen ilerleyen bir dostluğumuz vardı. Seven ve gülen bir adamdı. İnsanlıkla bütünleşen bir adamdı. İş vermeyi, aş vermeyi kendine bir yaşam tarzı olarak belirlemiş, çok iyi bir insandı. Allah rahmet eylesin, mekânı cennet olsun.

Mehmet Atalay (Basın İlan Kurumu Genel Müdür): Hasta haliyle toplantılarımıza katıldı
Enver Bey, herkes tarafından bilinen bir şahsiyetti. Basın İlan Kurumu Genel Müdürlüğü'ne atandıktan sonra, Enver Bey'i de tirajı 100 binin üzerindeki gazetelerin temsilcisi olarak Genel Kurul üyemizdi. Çok yakın çalıştık. Sevgi ve hoşgörülü bir insandı. Rahatsızlık dönemi başlamıştı. Bir gün istifa mektubunu aldık. Kendisini aradım, 'Sizi asla bırakmayız. Genel Kurul üyemiz olarak devam etmenizi arzu ediyoruz' dedik. Tabii hasta olduğunu bilmiyorduk. Meğer bir yıl hasta hasta çalıştırmışız! Öğrendiğimde de 'Siz gelmeseniz bile, adınız yeter. Gelmeseniz de istifa etmeyin' demiştim. Kendileri de 'Genel Kurul üyesi olduktan sonra gelmek zorundayım' demişlerdi. O halde geldiler, sonra da rahatsızlıkları nedeniyle gelemeyeceklerini söylediler. Mekânı cennet olsun. Bu kadar güzel ve nazik bir adam çok nadir görülür. Bu kadar insana hizmet vermiş, bu kadar insanı istihdam etmiş. Çok büyük bir kayıp. İhlas Ailesi'ne ve tüm sevenlerine başsağlığı diliyorum.

Serdar Gökhan (Sanatçı): Ağabeyimi ve babamı kaybettim!
Enver ağabeyi kelimelerle tarif etmek mümkün değil. Ağabeyimiz, babamız, her şeyimizdi. Nur içinde yatsın. İyilik timsaliydi. 1988'de tanımıştım kendisini. İki tane de TV dizisi yapmıştım. Oruçoğlu ve Bulgaristan'dan bir göç hikayesi dizisi çekmiştik. Onun haricinde iyi dosttuk. Kapısı herkese açıktı.

Salih Kırmızı (Sanatçı): Ona borcumu ödemeye geldim
Çok muhterem bir ağabeyimizi kaybettik. Çok güzel zamanlar yaşadık, İhlas Holding bünyesinde. Uzun zaman güzel projeler yaptık. Nasip buraya kadarmış. Ona bir borcumuz var. Onu ödemeye geldik. Allah gani gani rahmet eylesin.

Harun Osmanoğlu (Osmanlı Hanedanı torunu): Kalbi çok büyüktü
Enver Bey'in vefatını dün gece öğrendim. Duyduğumda çok üzüldüm. Onun gibi insanlar, çok nadir gelirler. Mükemmel bir insandı. Ne kadar iyi şey söylesem azdır. Kalbi çok büyük bir insandı. Allah rahmet eylesin. Mekanı cennet olsun.

Şahin Özer (Müzik yapımcısı): Hepimizin üzerinde emeği var
Enver Ağabeyimizi son yolculuğuna uğurladık. Milyonlarca insanın gönlüne taht kurmuş. Ne güzel ki böyle bir kalabalıkta şahadet alınarak son yolculuğuna uğurlandı. Hepimizin üzerinde emeği var. Biz hakkımızı helal ettik. Umut ediyorum ki o da cennette bize haklarını helal edecektir.

Sezen Cumhur Önal (Söz yazarı, besteci): Muhafazakarlığının bir güzelliği vardı
Çok üzgünüm. Çok önemli bir insanı kaybettik. Muhafazakarlığının bir güzelliği vardı. Müziğe çok önemli katkıları oldu. Enver Bey gibi insanlar, bu ülkenin temel taşlarıdır. Hepimizin gideceği yer orası; ama acımız büyük.

CENAZE MERASIMİNDEN NOTLAR:

Enver Ören'i uğurlamaya gelenler öğlen namazından önce Eyüp Sultan Camisi'nin önündeki avlu ve alanı doldurmaya başladılar.

İnsanlar sevdikleri insanın naaşını taşımak için birbirleriyle adeta yarıştılar.

Kimi zaman izdiham oldu ve insanlar bazen ezilme tehlikesi geçirdiler.

Ahmet Mücahit Ören, taziyeleri tek tek kabul etti.

Ören ile ilk başta yol arkadaşlığına başlayan ve yaşları epeyce ilermiş dostları saatlerce sabırla ve metanetle beklediler.

Güvenlik önlemleri en üst seviyede oldu.

İnsanlar ciddi aramalardan geçirildi.

Saat 12:00 sıralarında Cami'ye gelenler, Enver ağabeylerinden güç ayrıldılar.

Günün sonunda hiçbir olumsuz hadise yaşanmadı.

Eyüp Belediyesi de bir vefa örneği gösterdi. Belediye dijital panoya yansıttığı yazıda, "Değerli büyüğümüz Enver Ören, Hakk'ın rahmetine kavuşmuştur. Kederli ailesinin ve tüm sevenlerinin başı sağ olsun" ifadelerine yer verdi.
Cenaze merasimine katılanlar hayırla anarak ayırıldılar.

İHLAS HOLDİNG'TEN AÇIKLAMA
Enver Ören'in vefatı nedeniyle İhlas Holding de yazılı bir açıklama yaptı. Söz konusu açıklama cenaze töreninin yapıldığı alana gelen insanlara ve basın mensuplarına dağıtıldı. Açıklamada İhlas Holdingin kurucu ve ideallerinin öncüsü kişinin kaybına ilişkin duyulan üzüntü dile getirilerek, "Şirketimiz dün olduğu gibi bu gün de aynı inanç ve kararlılıkla ve inanmış insan gücüyle tüm faaliyetlerine devam edecektir. Çalışanlarımız ve inanmış insanlarımızın tamamı, şirketimizin kurucusu olan Sayın Enver Ören'in biricik mahdumu olan Sayın Ahmet Mücahid Ören'in etrafında kenetlenmiş, yek vücut ve yek cihet olarak birlik ve beraberlik içinde hizmetlerine devam edecektir. Şirketimiz, isminin gereği olarak İHLAS'la, insanlığa hizmet aşkından asla taviz vermeyecektir."

1990 yılında ABD'deki Houston Methodist Hastanesi'nde yapılan operasyonla kız kardeşinden alınan böbrek nakledilen Enver Ören'e, 2006'da Başkent Üniversitesi Hastanesi'nde ikinci böbrek nakli gerçekleştirilmişti. Ancak ağır tedavi süreci ve üst üste geçirdiği cerrahi operasyonlar sonucu bünyesi zayıf düşen Enver Ören, nükseden sağlık problemleri yüzünden geçtiğimiz ay tekrar hastaneye kaldırılmıştı. Tüm çabalara rağmen sağlık durumu düzelmeyen, Türkiye'nin ve İhlas Holding ailesinin "Ağabey"i Enver Ören, dün akşam hayata gözlerini yummuştu.
Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.