Bugün: 26 Nisan 2024 Cuma
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Gündem
Print Al

Boydak, Egeli Enerji'yi satın aldı

15 Ocak 2013 Salı::

Boydak Enerji, Egeli Enerji Üretim A.Ş. şirketlerinin %100 hissesini bünyesine katarak, portföy büyüklüğünü 441 MW’a çıkardı.

Yazı Boyutu : A A A A

Mobilya, kablo tel, demir çelik, tekstil-kimya, lojistik, havacılık, finans ve enerji alanlarında 38 şirketi ile faaliyet gösteren Boydak Holding’e bağlı Boydak Enerji, 2013’e yeni bir yatırım ile girdi.

Boydak Enerji, Egeli Enerji Üretim A.Ş. şirketlerinin %100 hissesini satın alarak, Artvin’deki iki hidroelektrik santralini portföyüne kattı.

Anlaşmaya göre; Boydak Enerji bundan böyle 21.5 MW büyüklüğündeki Erenköy Hidroelektrik Santrali’nin tüm haklarına sahip Nehir HES Elektrik Üretim A.Ş ve yapımı devam eden 4.75 MW büyüklüğündeki Yayla Hidroelektrik Santrali’nin tüm haklarına sahip oldu.

21.5 MW büyüklüğündeki Erenköy Hidroelektrik Santrali’nin devrede olduğunu ve yapımı devam etmekte olan 4.75 MW Yayla HES'in 2013 yılı Nisan ayı başında devreye alınmasının planlandığını belirten Boydak Enerji Genel Müdürü Gültekin Eranıl, şöyle devam etti: “2012 yılının son günlerinde yapmış olduğumuz yatırımlarla birlikte, yeni yılda portföy büyüklüğümüzü 441 MW’a çıkardık. Bu çerçevede yatırımları devam eden diğer projelerle birlikte Boydak Enerji olarak 2013 yılını yatırım yılı olarak görüyoruz. Yaklaşık 100 MW kurulu gücünde 4 ayrı tesisi daha devreye almayı hedeflediğimiz 2013 yılında yatırımlarımız devam edecek” dedi.
Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.