Bugün: 26 Nisan 2024 Cuma
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Gündem
Print Al

iOS 7 Milyar Dolar Kazandırdı

10 Ocak 2013 Perşembe::

Apple'ın iPad, iPod Touch ve iPhone uygulamalarını kullanıcılara sunduğu mobil uygulama mağazası App Store; 40 milyar indirmeyi geride bıraktı. Uygulama geliştiriciler ihya oldu.

Yazı Boyutu : A A A A

Apple 2013'e rekorla girdi. App Store mobil uygulama mağazasında tam 40 milyar uygulama indirmenin geride kaldığını açıklayan iPhone ve iPad üreticisi; 2008 yılından bu yana yakaladığı bu başarının yarısını (20 milyar indirme) 2012'de elde etti. Yurtdışında tatil sezonu olarak adlandırılan Aralık ayında 2 milyar uygulamayı iPad, iPhone ve iPod Touch kullanıcılarına servis eden App Store; 35 milyar indirmeye Ekim'de, 25 milyar indirmeye ise Mart ayında ulaşmıştı.

Konuyu değerlendiren Apple İnternet Yazılım ve Servisleri Kıdemli Başkan Vekili Eddy Cue, 2012'nin iOS geliştirici topluluğu için muazzam bir yıl olarak geçtiğini belirtirken, "Geliştiriciler App Store'da 7 milyar doların üzerinde para kazandı. Biz de onlara en yenilikçi uygulamaları geliştirebilmeleri için gerekli ekosistemi sağlamaya devam ediyoruz" dedi.

Apple'ın kullanıcı kitlesinin de büyüdüğü gözlenirken, son açıklamayla 500 milyondan fazla aktif App Store hesabı olduğu ortaya çıktı. App Store'da şu an yaklaşık 775 bin uygulama bulunuyor. Bunların 300 binden fazlası iPad için tasarlanmış durumda.
Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.