Bugün: 25 Nisan 2024 Perşembe
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Gündem
Print Al

Çılgın projelere KDV desteği

9 Ocak 2013 Çarşamba::

Çılgın projelerin yapılacağı Silivri, Çatalca ve Arnavutköy'deki yüzde 1'lik KDV avantajı bu bölgenin yıldızını parlattı.

Yazı Boyutu : A A A A

Çılgın projelerin yapılacağı Silivri, Çatalca ve Arnavutköy'deki yüzde 1'lik KDV avantajı bu bölgenin yıldızını parlattı. Yatırımcı akınına uğrayan bölgede kimi arazi ararken, kimi de devletten teşvik bekliyor
Hükümetin İstanbul için açıkladığı "çılgın projeler"in yapılacağı bölgeler yatırımcı akınına uğradı. Buralarda metrekare fiyatlarının 500 TL'nin altında kalmasıyla oluşan yüzde 1'lik KDV avantajı üzerine inşaatçılar arazileri markaja aldı. Sektörün dev firmaları 3'üncü havalimanı, 3'üncü Köprü ve Kanal İstanbul gibi projelerin yapılacağı Silivri, Çatalca ve Arnavutköy'de arazi aramaya başladı.
Destek istiyorlar
Bölgede halen KDV oranının yüzde 1 olmasının cazip olduğunu belirten inşaatçılar "Ancak imar durumu netleştiği takdirde fiyatlar otomatikman artacak. Projeler yapıldıktan sonra şehir o tarafa kayacak. Bölgenin prim potansiyeli çok yüksek" diyor. Sektör temsilcileri, KDV konusunda teşvik ve destek verildiği takdirde, bakir lokasyonlarda markalı konut projeleri geliştireceklerini belirtiyor.
3 yıl içinde cazibe merkezi olacak
Altan Elmas/Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı: Çılgın projelerin yapılacağı Silivri, Çatalca, Arnavutköy önümüzdeki dönemde cazibe merkezi olacak. KDV avantajından öte orada hayata geçirilecek prestij projeler sayesinde bölgenin 3 yıl içinde ciddi prim yapmasını bekliyoruz. Biz de o bölgede proje geliştirmek üzere büyük birkaç arazi baktık. Arayışlarımız sürüyor. Bölgenin potansiyeline inanıyoruz ve bu potansiyele kayıtsız kalmayacağız.
Fiyat ve talebe göre karar vereceğiz
İsmail Öncel/Selin Yapı Yönetim Kurulu Başkanı: Anadolu yakasının çeşitli yerlerinde arazi stokumuz bulunuyor. Öncelikle sahip olduğumuz bu araziler üzerinde proje geliştirmeyi hedefliyoruz. Ancak ilerleyen dönemlerdeki gelişmeler doğrultusunda, fiyat ve talep gibi etkenlere bağlı olarak Silivri, Çatalca ve Arnavutköy gibi bölgelerle ilgili değerlendirme yapabiliriz.
Devlet teşvik vermeli
Ziya Yılmaz/ Dap Yapı Yönetim Kurulu Başkanı: Bu bölgede proje gerçekleştirmek için devletin teşvik vermesi gerekiyor. Sadece KDV avantajından dolayı o bölgelere yatırım yapmayı uygun bulmuyoruz. Çünkü merkezde yaşayan birini, bu bölgelere taşımak kolay değil. Biz dönüşüm kapsamındaki sitelerle ilgileniyoruz. Bu yıl 4-5 siteyle anlaşıp dönüştüreceğiz.
Şartlar uygun olursa yatırım yaparız
İnanç Kabadayı/ Ege Yapı Yönetim Kurulu Başkanı: Biz merkezdeki işlere imza atacağız. Eyüp, Fatih, Bağcılar ve Kağıthane, Kartal ve Maltepe gibi lokasyonlarla ilgileniyoruz. Dönüşüm projelerine sıcak bakıyoruz. Çünkü buralara talep hiçbir zaman bitmiyor. Fakat uygun şartlar sağlanır ve devlet teşviki olursa bu lokasyonlarına da yatırım yapabiliriz.
Arsa stokumuz var, hazırız
Süleyman Çetinsaya/ Artaş İnşaat Yöneti Kurulu Başkanı: Kanal İstanbul, 3. Köprü, 3 havalimanı ve çevreyollarının bulunduğu bölgelerde yatırım yapmak isteriz. Birkaç yıl önce Kayabaşı, Resneli ve Dursunköy'de aldığımız arsalar var. Bu bölgede yatırım yapmak, inşaat sektörüne büyük avantaj sağlar. Bizim arsa stokumuz var, hazırız.
Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.