Bugün: 19 Nisan 2024 Cuma
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Gündem
Print Al

Güllüoğlu dünyayı fethedecek

7 Ocak 2013 Pazartesi::

Baklavacı Güllüoğlu, yurtdışı yatırımlarına hız verdi. ABD'den Avrupa'ya yurtdışında 9 şubeye ulaşan şirketin gözü McDonalds, Burger King gibi dünya devlerinin yerinde

Yazı Boyutu : A A A A

Baklavacı Güllüoğlu, yurtdışında hedef büyüttü. Halen Avrupa'dan ABD'ye yurtdışında 9 şubesi olan ve geçen yıl 990 bin dolarlık ihracat yapan şirket, Turquality desteği almak için başvuruda bulundu. Güllüoğlu Yönetim Kurulu Başkanı Nejat Güllü, üniversite yıllarından beri Güllüoğlu'nu dünya markası yapmayı hayal ettiğini belirterek, "Bu yıl tüm aşamaları tamamlayıp bu desteği almayı hedefliyoruz. Destekle beş yıl içinde geleneksel Türk lezzeti olan baklavayı tüm dünyaya tanıtacağız. McDonalds, Burger King gibi dünya markaları arasına girmeyi hedefliyoruz" dedi.

MIAMI VE RİYAD'DA MAĞAZA
Bugün Türkiye'de 19, yurtdışında 9 şubesi olan şirket, bir iki ay içinde Miami, Brüksel ve Riyad'da da şube açmaya hazırlanıyor. Güllü, bu şubeler için 11 milyon TL yatırım yaptıklarını, 2015'te 100 şubeye ulaşacaklarını söyledi. Altyapı yatırımlarına da hız veren şirket, halen Şanlıurfa'da 5 milyon TL'lik bir süt işleme tesisi kuruyor. Tesisin Mayıs 2013'te açılacağını söyleyen Güllü, aynı zamanda ABD Musevi pazarına girmek için Koşer başvurusunda da bulunduklarını söyledi.

"2023'TE DÜNYA BORSALARINA KOTE OLACAĞIZ"
2023'te dünya borsalarına kote olmayı hedeflediklerini belirten Nejat Güllü, dünya markası olduklarında üretimi artırmak için çalışan sayılarını da artıracaklarını söyledi. Güllü, halen bünyelerinde 500 çalışan olduğunu ve yeni açılan şubelerle bu sayının sürekli arttığını dile getirdi.

2 YILDA AVRUPA'DA 15 ŞUBE
Ortadoğu'da yaşanan karışıklıklara da değinen Nejat Güllü, özellikle Libya'daki olaylardan dolayı 400 bin dolarlık zarara uğradıklarını söyledi. Avrupa'daki krizin gıda sektörünü fazla etkilemediğini belirten Güllü, "Biz oradaki satışlarımızdan memnunuz. Hatta önümüzdeki iki sene içinde Avrupa'da 15 şubeye ulaşmayı hedefliyoruz" diye konuştu. Şirketin Kuzey Irak, Kuveyt ve Libya'da da şubeleri bulunuyor.
Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.