Bugün: 25 Nisan 2024 Perşembe
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Gündem
Print Al

Liderlerin yeni yıl mesajları

1 Ocak 2013 Salı::

Cumhurbaşkanı Gül, yeni yıl mesajında, Arap Baharı ve Suriye’deki çatışmalara değinerek “Kırılgan bölgede”, Türkiye’nin “adeta bir yıldız gibi parladığını” söyledi.

Yazı Boyutu : A A A A

Empati ve özeleştiri yapmalıyız

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, yeni yıl mesajında Türkiye’nin sorunlarını önyargılardan sıyrılarak, konuşarak, tartışarak, empati ve öz eleştiri yaparak aşacağını söyledi.
Cumhurbaşkanı Gül, yeni yıl dolayısıyla mesaj yayımladı. Mesajında “Arap Baharı” ve Suriye’deki iç çatışmalara da değinen Gül şöyle devam etti:
”Arap Baharı kapsamında Kuzey Afrika’da ve Ortadoğu’da meydana gelen gelişmeler, bölge halklarının özgürlük, adalet ve onur mücadelesiyle şekillendirdikleri tarihi bir dönüşüme işaret etmektedir. En büyük temennimiz Suriye’de akan kanın bir an önce durması. Suriye konusunda uluslararası camianın kararlı bir tutum sergilemesi gerektiğini hatırlatmak istiyorum.
Gül, Türkiye’nin “Kırılgan bölgede”, kazanımları sayesinde “adeta bir yıldız gibi parladığını” belirtti.
Ortak akıl çağrısı
Cumhurbaşkanı Gül, yeni anayasa yapım sürecine de vurgu yaptı. Gül, “Anayasa çalışmalarında ortak akılla hareket edilmesinin ve bu çalışmaların milletin beklentisi doğrultusunda hızla sonuçlandırılmasının, siyasi partilere ve parlamentoya düşen tarihi bir sorumluluk olduğunu hatırlatmakta fayda görüyorum. Geniş bir temsil yeteneğine sahip Meclis’imizin önünde, demokrasimizin çıtasının yükselmesini sağlayacak önemli bir fırsat bulunmaktadır” dedi.
‘Sorunları aşacağız’
Cumhurbaşkanı Gül, “yeni dünya düzeninin önde gelen ülkesi olabilmek için, demokrasi, insan hakları, hukukun üstünlüğü, şeffaflık ve hesap verebilirlik gibi değer ve kavramların tüm anlamıyla benimsenmesi ve uygulamaya dönüştürülmesinin” önemli bir sorumluluk olduğunu söyledi. Mesajında “terör sorununa” da değinen Cumhurbaşkanı Gül, mesajını şu ifadelerle tamamladı:
“Sorunlarımızın üzerine kararlılıkla gidecek, birlik ve beraberliğimizin, ülkedeki barış ve huzur ortamının bozulmasına asla müsaade etmeyeceğiz. Daha fazla özgürlük, demokrasi ve kalkınma yolunu açarak, önyargılardan sıyrılarak, konuşarak, tartışarak, empati ve öz eleştiri yaparak, bütün sorunlarımızı büyük bir özgüvenle aşacağız. Yeni bir yıla girerken, tüm ülkelerin sağduyuya dayalı daha yaşanabilir bir dünya hedefi doğrultusunda gerekli her türlü çabayı göstermesini umut ediyorum.”
Yeni anayasayı kazandıracağız

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, yeni yıl dolayısıyla yayımladığı mesajda, 2013 yılında yazım aşamasında olan yeni anayasanın tamamlanmasını vaat etti.
Hükümetin 2012 yılındaki icraatlerına kısaca değinen Erdoğan, yeni yıl mesajına şöyle devam etti:
“Yaptığımız reformlarla, gerçekleştirdiğimiz köklü değişim ve dönüşüm hamleleriyle içeride ve dışarıda Türkiye’nin itibarını, özgüvenini artırdık, ülkemizin muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkma hedefi doğrultusunda büyük mesafeler kat ettik. Uzlaşıyı, istişareyi, diyaloğu temel alan politikalarımızla, devletle millet arasındaki mesafeleri kaldırdık, milli birliğimizi, kardeşliğimizi, dostluğumuzu güçlendirme yolunda önemli adımlar attık.

‘Tarihe yön veriyoruz’
Anayasadaki köklü değişikliklerle vesayet sistemine büyük oranda son verdik, milli iradenin üzerindeki gölgeleri kaldırdık, milli egemenliğimizi daha da güçlendirdik. Şunu iftiharla söyleyebilirim ki Türkiye, istikrarlı ekonomisi, genç ve üretken nüfusu, güçlü ordusu, ileri demokrasisiyle artık gündemi belirlenen değil, gündem belirleyen bir ülkedir. Dengelerin değiştiği günümüz dünyasında varlığını ve ağırlığını her geçen gün daha çok hissettiren, tarihin akışını izlemekle kalmayıp, tarihe yön veren bir ülke durumundadır.
Toplumumuzun bütün kesimlerini kucaklayan, demokratikleşme, adalet, temel hak ve özgürlükler alanında ileri seviyeleri, evrensel standartları yansıtan yeni anayasamızı milletimize kazandırmanın gayreti içinde olacağız. Ben bu düşüncelerle 2013 yılının ülkemize, milletimize ve tüm insanlığa bir kez daha hayırlar getirmesini temenni ediyor, 780 bin kilometrekarenin, 75 milyon insanımızın tamamını sevgiyle kucaklıyorum.”

CHP LİDERİ KILIÇDAROĞLU

Halk iktidarı yolu diledi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 2013 yılının halkın iktidarına giden yol olması dileğinde bulundu. Kılıçdaroğlu’nun, yeni yıl dolayısıyla yayımladığı mesaj şöyle:
“AKP’nin zam, zulüm, zindan, politikası nedeniyle haksızlığın, hukuksuzluğun, yoksulluğun ve yolsuzluğun yılı 2012’yi yolcu ediyoruz. ’Hoşgeldin’ dediğimiz 2013’ün halkın iktidarına giden yol olması dileğiyle yeni yılınızı barış, kardeşlik, sağlık ve mutluluk temennisi ile kutluyor sevgiler, saygılar sunuyorum.”


BDP EŞBAŞKANI DEMİRTAŞ:

Müzakere yolu 2013’te açılsın

BDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş, 2013’ün barış ve özgürlük yılı olmasını, Kürt sorununun demokratik çözümü için diyalog ve müzakere sürecinin önünün açılmasını diledi.
Demirtaş, partinin Eşbaşkanı Gültan Kışanak ile birlikte yeni yıl mesajı yayımladı. Demirtaş, mesajına şöyle devam etti:
“Hükümetin izlediği yanlış politikalar nedeniyle Kürt sorunu, demokratikleşme, sosyal adalet, hak ve özgürlükler gibi ülkemizin önündeki en temel ve ertelenemez sorunların bir çözüme kavuşturulması noktasında 2012 ne yazık ki çözüm açısından kayıp bir yıl olmuştur. Yeni yıl, yeni bir başlangıç demektir, yeni ve beyaz bir sayfa açılması için 2013 yılı önemli bir fırsat sunmaktadır.

“Trajediler bu yıl artık son bulsun”
Ülkemizde ve Ortadoğu’da yaşanan çatışmaların bir an önce sona ermesi, acı kayıpların, trajedilerin son bulması, barışın bu topraklarda bir an önce yeşermesi, Kürt sorununun demokratik çözümü noktasında diyalog ve müzakere sürecinin önünün açılması, özgürlüklerin her alanda genişletilmesi, demokratik standartların yükseltilmesi, yurttaşlarımı özlemini duyduğu çoğulcu-eşitlikçi yeni bir anayasaya kavuşması, adaletin sağlanması, hoşgörünün ve saygının güçlenmesi 2013 yılının en temel hedefleri olmalıdır.”
Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.