Bugün: 29 Mart 2024 Cuma
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Gündem
Print Al

Yalçıntaş'tan kulağa küpe söz

14 Aralık 2012 Cuma::

İTO Başkanı Murat Yalçıntaş, Hz. Mevlana'nın liderlerin kupağına küpe olacak çök güzel bir sözü hatırlattı..

Yazı Boyutu : A A A A

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Murat Yalçıntaş, son 10 yılda çok net bir şekilde üretimin de tüketimin de ağırlığının batıdan doğuya doğru kaydığının görüldüğünü belirterek, ''Yarınların şekillenmesinde son yaşanılan ekonomik krizin belirleyici olacağını düşünüyorum'' dedi.

Yalçıntaş, Uluslararası İşbirliği Platformu'nun düzenlediği Boğaziçi Bölgesel Ortaklık Zirvesi'nin ikinci gününde yaptığı konuşmada, zirvenin İstanbul'da gerçekleştirilmesinden dolayı mutluluk duyduğunu belirterek, dünyanın dört bir yanından daha ileriye nasıl gidileceğini bulmak için bir araya gelindiğini kaydetti.

Dünyanın geçmişte değiştiğinden daha hızlı değiştiğini ifade eden Yalçıntaş, şunları söyledi:
''Dünyanın güç ekseni kaydı. Eskiden dünya gücünün ekseni batı medeniyetindeydi. Üretimin de tüketimin de ağırlığı batı medeniyetindeydi. Son 10 yılda çok net bir şekilde gördük ki üretimin de tüketimin de ağırlığı batıdan doğuya doğru kayıyor. Doğu ülkelerine gittiğimde hızlı gelişimine çok şaşırıyorum. Dünyanın son yıllarda yaşadığı ikinci büyük değişim de son 3-4 yıldır boğuştuğu krizdir. Bu kriz, dünyadaki birçok sistemi sorgular hale getirdi. Ekonomik açıdan başlamasına rağmen, AB'de çok ciddi politik tartışmalara sebep oldu. Yarınların şekillenmesinde son yaşanılan krizin belirleyici olacağını düşünüyorum.''

''İnsanlık olarak hayal edemeseydik...''
Yalçıntaş, liderlik kavramının çağdan çağa göre değiştiğini anlatarak, şunları dile getirdi:
''Yıllar evvel insanlık liderlik deyince başka şeyler algılıyordu. Lider olunmuyor, lider doğuluyordu. Sonra insanlık değişti ve gelişti. Artık liderlik deyince lider doğulmayacağını biliyoruz. Liderlik ile belirsizlik, istikrarsızlık ve güvensizlik hiçbir zaman birbirinden ayrılmaz. Bunlar olduğu zaman insanlar inandıkları liderin arkasından gitmek isterler. Liderin öyle özellikleri olması lazım ki istikrarsız bir ortamda kendisini peşinden gelenleri başarılı bir şekilde götürmesi lazım. Güvensiz bir ortamda riskler vardır. Bu riskleri doğru bir şekilde anlayabilmesi lazım. Bunu bilgi ve hayal gücü ile gerçekleştirir. Hayal gücü insanlığı ileriye götüren önemli bir değerdir. Eğer insanlık olarak hayal edemeseydik, bugün elde ettiğimiz kazanımların hiçbirini elde edemezdik. Başarı için bilgi ve hayal gücünün birlikte çalışması şarttır.''

Bir ülkenin en büyük zenginliğinin iyi yetişmiş genç ve dinamik nüfusu olduğunu belirten Yalçıntaş, ''O ülkenin, o çocukları liderlik vasfına bürünürse, tüm dünyanın refahına katkıda bulunurlar'' dedi.

Hazreti Mevlana'nın kulaklara küpe olacak sözü
Hazreti Mevlana'nın ''Sen her zaman güzel iş yapan ve güzel söz söyleyen bir kimse ol'' sözünü hatırlatan Yalçıntaş, bunun her liderin kulağına küpe olması gerektiğini söyledi.
Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.