Bugün: 19 Nisan 2024 Cuma
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | Pazarlama - Satış
Print Al

İnternet sitesi pazarlamacılığı

8 Aralık 2012 Cumartesi::

Internette başarılı olmanın anahtarı
İnanç ve Hırs
Başarılı olmak için şinize ağlı ve başarılı olma hedefinize tamamiyle tutkuyla bağlı olmalısınız. Eğer içten gelen bir tutkunuz yoksa, inancınız yoksa sizde başarıya ulaşmak için gereken kişisel motivasyon yok demektir.

Yazı Boyutu : A A A A

Kendi Alan Adınız.(www.alanadi.com)
Ücretsiz sunucularda bulunan iş yerleri ciddiye alınmaz ve işe profesyonel bakmadığı düşünülür. Eğer bir şirket yaptığı işi kendi alan adını almayacak kadar umursamıyorsa potansiyel müşteriler o şirketle iş yapmaktan rahatsız olurlar. Kendi sunucusu ve alandından iş yapan şirkeler ve profesyonel bir görünüme sahip web siteleri ücretsiz sunucularda barınan sitelere kıyasla daha yüksek başarı oranına sahiptir.

Profesyonel Web sayfası
Web sayfanız sizin ve işinizin bir yansımasıdır.Profesyonel bir web sitesini satış odaklı dizayn etmek gerçekten emek ister. Dizayn ederken resmin bütününe bakmalısınız. Satışı arttıracak yönde dizayn etmelisiniz.

Kaliteli İçerik
Web sayfanıza trafik çekmek için gelen ziyaretçilere bir neden bulmalısınız.Gelen ziyaretçiler bir daha sitenize gelmeleri için güncel ve devamı olan içerik girmelisiniz.

Hedeflenebilir Ziyaretçi
Eğer kaliteli hedeflenebilir bir ziyaretçi kitlenik yoksa sitenizin ne kadar iyi olduğunun hiç önemi yoktur. Hedeflenebilir demek gelen ziyaretçi gerçekten sizin içeriğinizle ilgilenen ziyaretçi demek.Ziyaretçinin neyle ilgilendiğini bildiğiniz için istediğiniz yere yönlendirebilirsiniz. Siteniz günlük yüzlerce ziyaretçi alıyor olabilir ama sunduğunuz ürün veya hizmetle ilgilenmiyorlarsa bir anlam ifade etmiyor. Sitenize alakalı ziyaretçiler çekmelisiniz.

Makale Yayınlama
Kendi yazılarınızı yayınlama başarıya giden yolda önemli bir adımdır. Size sadece potansiyel müşerilerle iletişim kurmakta fayda sağlamaz ayrıca itibarda kazandırır.

Kendi Arzu Edilen Ürününüz
Pazarlama programları iyi bir gelir getirmesine rağmen gerçek karı kendi ürününüzü pazarlayarak elde edersiniz.

Doğru yazım.
Kelimeleriniz işinizdeki tüm sermayeniz diyebiliriz. Ürününüz, Web sayfanız ve pazarlama stratejiniz kullandığınız kelimelere bağlıdır. Hedeflediğiniz müşteri kitlesi için nasıl ikna edici kelimeler kullanabileceğinizi öğrenmelisniz. Müşterileriniz ihtiyaçlarını bilmeli ve yazınızı tutkuyla, heyecanla ve çıkarcıbir şekilde yazmalısınız.

Sanal ortamda başarılı olmanın anahtarlarından biriside başarılı bir pazarlama stratejisinden geçer.Aşağıdakileri kapsayan stratejik bir plan yapıp uygulamaya geçmelisniz.
- İyi bir ürün
- Satışa odaklı bir web sayfası
- Pazarlama stratejisi

bunlar tüm iş planınızda önemli role sahip basamaklardır ve bu basamaklardan biri başarısız olursa başarıya ulaşma şansınız minimuma iner.

Ulaşılabilirlik
Internet kullanıcıları bilgiye aç, aten internetide bu oluşturuyor.O bilgiyi öğrenmeye ihtiyaçları var ve o bilgiyi hemen şimdi öğrenmek isterler.
Internet üzerinden saılabilecek en iyi ürün internet üzerinden hemen ulaştırılabilecek üründür. Bu bir hizmette olabilir.

Kredi kartı kabul edin
Eğer internet üzerinden bir iş yapıyorsanız kredi kartı olmazsa olmazınızdır. Müşteriler istedikleri anda kredi kartı bilgilerini girip ürüne anında sahip olabilmelerine imkan tanıyın.

İnternette kısa vadede uygulanabilecek pazarlama stratejileri

Reklam satınalmak
Tıklama başına reklamcılık türleri google adwords, yahoo search marketing gibi veya makale sitelerinde reklam veya banner reklam türleri alabilirsiniz. Bu reklam türleri kısa süreli pazarlama için geçerlidir ve kısa sürede sonuç verir.

Forumlara Katılım
Popüler forumlarda konu açarak reklam yapabilirsiniz bu sitenize akan trafiği canlandırır ama bu geçici bir canlılıktır. Belirli bir süre geçtikten sonra yeni konu başlıkları açılır ve sizin reklamınız arşivde kalır.

Arana Motoru Pazarlaması
Pazarlama stratejinizin önemli bir kısmınıda web sayfanızın arama motorlarına göre iyileştirilmesi oluşturur.Arama motorlarında ilk sırada çıkma hiç bitmeyen bir mücadeledir bu yüzden bir gün siteniz aramalarda ilk sırada çıkarken ertesi gün gösterilmeyebilir. Sitenizi arama motorlarına kaydettirmenizin önemi büyüktür fakat ilk 10 da çıkmaya çalışmak gerçekten zaman alıcı bir iştir bununla uğraşmak yerine pazarlama stratejinizi geliştirmenizi yeğleyin.

İnternette Uzun vadeli pazarlama stratejileri

Müşteri veritabanı
Web sayfanıza gelen kullanıcılardan isim ve email adres bilgilerini alın. Onlara ilgilenebilecekleri yayınlarla dönüş yapın. Böyle email adres ve isim gibi bilgileri alarak zamanla potansiyel müşterilerinizin veri tabanını oluşturursunuz.

Ücretsiz dağıtım:
İsminiz, ürününüz, işinizin yazılı olduğu bir şeyler oluşturun. Bu oluşturduğunuz bir program veya ebook ve hatta ücretsiz bir ders bile olabilir. Ücretsiz bir şekilde dağıtılacağı için eğer dağıttığınız şey iyi birşeyse çabuk yayılacaktır ve bu sonsuza kadar devam eder.

Kişisel Sayfa Bloogging Oluşturma:
Bloglar müthiş bir pazarlama aracıdır. Internet kullanıcıları ve arama motorları çok severler. İnternet kullanıcıları sever çünkü bloglarda dağıtılan bilgileri kullanılar.Arama motorları sever çünkü sürekli yeni bilgiler girilir.

Sosyal Ağ Oluşturma:
Facebook, Twitter, Mynet gibi sosyal ağlara üye olup arkadaş listenizdekilere bir mesajla ürün hakkında duyuru yapabilirsiniz. Gerçekten etkili bir yöntemdir.İyi olan bir ürününüz varsa zaten insanlar arasında hemen yayılır.

İçerik
İnternet camiasına ücretsiz içerik sağlayın. İçerik bir çok şekilde karşınıza çıkabilir, makale olabilir, ders olabilir, tüyolar olabilir, rapor veya herhangi bir şey olabilir. Hazırladığınız içeriğin makala siteleri veya websitelerinde ücretsiz bir şekilde yayınlanması izin verin. Uzun vadede size geri dönüşü olacaktır.
1- Kısa süreli pazarlama stratejileri belirli aralıklarla sitenize trafik sağlayacaktır. Her reklam verişinizde rafik artacak aradan biraz süre geçince azalacaktır.
2- Uzun süreli pazarlama stratejisinde sitenize gelen trafik zamanla artış gösterecektir.
3-Reklamınız poansiyel müşterilerinizin dikkatini çekip merak uyandırmalıdır. Onları reklama tıklamaya itmelidir.
4-Siteniz daha sonra müşterilere bir takım bilgiler eşliğinde sipariş sayfasına doğru yöneltmelidir.
5-Sipariş sayfasında aldığınız ürünğn avantajları ve kampanyaları hakkında müşteri bilgilendirilmelidir.
6-Pazarlama planınız satışı tamamladıktan donra teşekkür mesajıyla devam etmelidir.
7-Son basamak olarak yeni ürünleri tanıtmak için ilerleyen zamanlarda onlara mesaj göndermelisiniz.

Kaynak: Satış ve Pazarlama.Net , Link : http://www.satisvepazarlama.net/internet-sitesi-pazarlamaciligi

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.