Bugün: 28 Mart 2024 Perşembe
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Gündem
Print Al

"Chobani" ABD'de yılın girişimcisi

5 Aralık 2012 Çarşamba::

Ernst Young'ın Yılın Girişimcisi Yarışmasını ABD'de Erzincanlı bir işadamı kazandı.

Yazı Boyutu : A A A A

Ernst & Young'ın Yılın Girişimcisi Yarışmasını ABD'de ''Chobani Yoghurt''un kurucusu Erzincan doğumlu Hamdi Ulukaya kazandı.

Girişimciliği teşvik eden, yenilikçi ürünlerle finansal başarıyı yakalayarak dünya çapında başarının kapısını aralayan vizyoner liderleri tüm dünyanın tanımasını sağlayan ''Ernst & Young Yılın Girişimcisi 2012'' yarışmasının ABD'deki ödül töreni, Kaliforniya'da düzenlenen Ernst & Young Strategic Growth Forum'da gerçekleştirildi.

Törende, 244 bağımsız jürinin oylarıyla belirlenen yarışmanın ABD birinciliğine, Chobani Yoghurt'un kurucusu ve Erzincan doğumlu işadamı Hamdi Ulukaya layık görüldü.

Ödülünü, Ernst & Young Global Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO'su Jim Turley'nin elinden alan Ulukaya, yarışmanın Monte Carlo'daki dünya finalinde de ABD'yi temsil edecek.

Ulukaya, Türkiye'nin doğusunda, bin kişinin yaşadığı küçük bir köyde doğduğunu belirterek, ''Bu köyden çıkabilmenin tek yolu eğitimdi. 11 yaşında yatılı okula gittim. Şimdi ise New York'ta yaşıyorum. Hikayemi anneme borçluyum. Bizim için çok büyük fedakarlık yaptı'' dedi.

"Yoğurt"la hayatı değişti

Yolda gördüğü bir ilanın yaşamını değiştirdiğini anlatan Ulukaya, ''İlan, tam teçhizatlı 95 yıllık bir yoğurt fabrikasının satılık olduğuna ilişkindi. Burayı satın almaya karar verdim. Ancak param yoktu. Küçük ölçekli işletmelere yönelik bir krediye başvurdum. Fabrika'da çalışan 55 kişiden beşini istihdam etmeye karar verdim. Sonraki iki yılı yoğurt üretmekle geçirdim. İlk yönetim kurulu toplantımızda duvarları boyadık. Çünkü duvarlar son 25 yıldır boya yüzü görmemişti'' diye konuştu.

Aynı fabrikanın, şu anda haftada 2 milyon kasa yoğurt ürettiğini ve 2 bin kişiye istihdam sağladığını dile getiren Ulukaya, sektöründe bir numara olan Chobani'nin 1 milyar dolar ciroya ulaşmak üzere olduğunu da sözlerine ekledi.
Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.