Bugün: 29 Mart 2024 Cuma
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | Pazarlama - Satış
Print Al

Başarılı pazarlama teknikleri

29 Kasım 2012 Perşembe::

Burda size satışlarınızı arttıracak 5 başarılı pazarlama tekniğini sunacağız. Hepsinin uygulamsı basit ve her sektörde kullanışlı.

Yazı Boyutu : A A A A

1. Yeni birşeyler eklemeye devam edin
İşinize her seferinde yeni birşeyler eklemeye devam ettikçe daha fazla satış yapma fırsatı elde edersiniz.Örnek olarak web sitenize yeni bilgiler ekleyerek olabilir. Müşterilerin sitenizi ziyaret edip yeni bilgileri görermesi satışınızı arttırabilir.
Yeni eklenen bir ürün 3 şekilde satışınızı arttırabilir.
- Hali hazırdaki ürünlerinize ilgisi olmayan yeni müşteri kitlesini kendine çekebilir.
- Önceden müşteriniz olan insanlar ve bu eklediğiniz yeni ürüne de sahip olmak isteyen müşterilere satış yapabilirsiniz.
- Bu eklediğiniz yeni ürün ile önceden satışını yaptığınız bir ürünü birleştirip yeni bir kampanya olulturarak satışları arttırabilirsiniz.

2. Değerli bir kaynak olun
Müşterileriniz için sattığınız ürünle alakalı değerli bir kaynak olun. Sattığınız ürüne hakim olun ve ücretsiz bilgi ve destek verin. Müşterilerinizin daha hızlı, daha kolay, daha az pahalı bir şekilde yapabilmesini sağlayın.Sizden yardım istemek için her gelişlerinde yeni bir şey satmak için fırsatınız olur.

3. Rakiplerinizden bir farkınız olduğunu gösterin
Müşterilerin aynı ürünü veya benzer ürünü satan rakip firma yerine sizi tercih etmeleri için bir sebep bulun veya oluşturun. Mesela daha hızlı mı yapıyorsunuz, daha kolay mı sağlıyorsunuz, daha çok mu ilgi gösteriyorsunuz veya daha iyi bir garantinizmi var?

Rakip firmada olmayıpa sizde olan avantajı belirleyin ve bu avantajıjn promosyonunu tüm reklamlarınızda belirtin. Rakip yerine sizden alışveriş yapmanın ayrıcalığını gösterin ve saışlarınız otomatik olarak artsın.

4.Yapığınız işin sonuçlarını kullanarak promosyon yapın.
Müşerileriniz tam olarak siz ürününüzü veya servisinizi değil onları kullanarak elde edecekelri yararı düşünürler.
Mesela bir araba alıcısı güvenli bir ulaşım aracı olmasını düşünür. Diş hastaları hiç bir acı çekmeden sağlıklı ve güzel görünen dişlere sahip olmayı ister.

Web sitenizin, satış mektuplarınızın ve diğer satış mesajlarınızın yapığınız iş sonucunda vadeddiklerinizin promosyonunu yaptıpına emin olun.

5. Değişime sıcak bakın
İş hayatınızdaki en büyük mücadeleyi değişimde yaşarsınız. Belirli bir iş dalı zamanla çok büyüyebilir ve rakipler çoğalabilir, teknoloji gelişebilir.

Değişimi bekleyin ve ona hazırlıklı olun. Gelirinizin düşmesini beklemeden harekete geçin.Değişimin işaretleri gelmeye başladığında sizde hemen harekete geçerek zamana ayak uydurun.
Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.