Bugün: 25 Nisan 2024 Perşembe
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | İnsan Kaynakları
Print Al

İşten çıkarma yanlışları

3 Kasım 2012 Cumartesi::

Tıpkı işe alımda olduğu gibi işten çıkarmada da dikkat edilmesi gereken kriterler söz konusu. Bu kriterler çalışanların motivasyonunu korumanın yanı sıra kurum imajının zedelenmesinin de önüne geçiyor. İşte en çok yapılan işten çıkarma hataları...

Yazı Boyutu : A A A A

İŞTEN ÇIKARMA HATALARI

İşten çıkarma bir işveren için yaşanabilecek en zor durumların başında gelir. Peki, işten çıkarma söz konusu olduğunda yapılan hatalar nelerdir?

Üstelik işe son verirken yapılan yanlışların bedeli işveren için sanıldığından daha büyük olabiliyor. Sadece finansal açıdan değil çalışanların moralleri açısından da oldukça hassas davranılması gereken bu konuya hazırlıksız yaklaşmamak gerekiyor. Short Richardson & Forth LLP avukatlarından Max Winthrop, pek çok işverenin aynı kaçınılmaz hatalara düştüğünü dile getiriyor.

40.000 üzerindeki iş ilanları bir tık uzağınızda! Tıklayın...

Winthrop'a göre yapılan büyük beş yanlış ise şöyle sıralanıyor; çalışana karşı olan suçlamaları doğru aktarmamak ve böylece dürüstlüğe gölge düşürmek, genel tutum ve davranışları mı yoksa yeteneği mi sorun bunu netleştirmeden çalışanla yüzleşmek. Herhangi bir tıbbi rapor varsa bunu görmezden gelmek, çalışanın masum olduğunu ispatlayabilecek her türlü görüş ve kanıtı değerlendirmeden harekete geçmek ve son olarak da çalışana kendisini savunma ve anlatma şansı vermemek.

Uzmanlar bu beş yanlışı uygulayarak yapılan işten çıkarmaların firmalara hem finansal hem de performans olarak kötü geri dönüşler getireceği konusunda hemfikir.

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.