Bugün: 28 Mart 2024 Perşembe
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Gündem
Print Al

Mardin yatırımcıların yeni gözdesi oldu

26 Ekim 2012 Cuma::

Son yıllarda hem sanayide hem turizimde önemli gelişmelerin yaşandığı Mardin, adeta yatırım merkezi haline dönüştü.

Yazı Boyutu : A A A A

Demokratik açılımla birlikte terör olaylarından büyük oranda sıyrılarak huzurun şehri haline dönen Mardin'de, son iki yıl içinde yapılan yatırımlarla şehirde sanayi hamlesi yaşanıyor. Son üç yılda 90'a yakın fabrikanın açıldığı ilde 180 fabrika ise sırada bekliyor. Yeni teşvik sisteminde kalkınmada 6. bölge olan Mardin, en avantajlı bölge konumuna geldi.

Mardin Organize Sanayi Bölgesi'nde kapalı fabrikaların yeniden çalışması ve yeni yatırımların yapılması ile birlikte 2011 yılında 826 milyon dolar ihracat yapıldı. 2012 yılında 1 milyar dolar ihracat hedefleniyor. İldeki yatırım potansiyelini gören iş adamları Mardin'i adeta mesken tuttu. Mardin Valiliği, Mardin Organize Sanayi Bölgesi (OSB)'nde yer kalmadığı için ikinci OSB için 412 dönüm yer tahsisi yaptı.

TURİZMDEN SONRA SANAYİDE DE GELİŞİYORUZ

Mardin Valisi Turhan Ayvaz, turizm ve sanayide son yıllarda önemli gelişmenin yaşandığı Mardin'de, bu yıl 433 proje için 9 milyar 494 milyon 407 bin TL yatırım yapılacağını ifade etti. Söz konusu projeler için 2012 yılında 1 milyar 54 milyon 915 bin TL ödenek ayrıldığını belirten Vali Ayvaz, "Yeni teşvik sisteminde Mardin en avantajlı bölge konumuna geldi. OSB'ye daha önce Çin'den, Kuveyt'ten, Amerika'dan, Almanya'dan, Hollanda'dan yatırım yapıldı. Mardin Organize Sanayi Bölgesi'ne olan ilgi her geçen gün artıyor. Şu anda açılacak yeni OSB için 180 yatırımcı bekliyor, 2013 yılında inşallah yeni OSB'nin faaliyete geçmesi ile 180 yerli yabancı yatırımcı Mardin'de fabrika kuracaktır." dedi.

"TEŞVİK PAKETLERİ İSTİHDAMI ARTIRDI"

Geçen yıl OSB'den 826 milyon dolar ihracat gerçekleştiğini hatırlatan Vali Ayvaz, şöyle devam etti: "2012 yılında 1 milyar dolar ihracat hedefimiz var. Önümüzdeki 5 yıl içinde 5 milyar dolar ihracat hedefliyoruz. OSB'de 4 bin işçi çalışıyor. Yeni kurulacak ikinci OSB'de en az 3 bin kişiye iş imkanı sağlanacaktır. Yeni yatırım taleplerini bundan böyle ikinci bölgeye aktaracağız. Mardin, iki ülkeye sınır olması ve gümrük kapısının bulunmasının yanında altyapısı ile de avantajlı. Bölgeye doğalgaz geliyor. Ayrıca, MOSB'nin 1 kilometre uzağında demir yolu hattı var. Yani buradan Türkiye'nin her yerine ve yurt dışına rahatlıkla ulaşılabiliyor. Mardin, kalkınmada ve teşvikte 6. dereceye alınmasından sonra burada çok müthiş talepler var. Hem yurt içinde hem yurt dışında taleplerimiz fazla. Özellikle tekstil alanında büyük talepler var. İnşallah şehrimizde bu projeler gerçekleştirildiğinde işsiz gençlerimize iş imkânı sağlayacağız. Mardin'de yatırım yapacak olan herkese kolaylık sağlıyoruz."

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.