Bugün: 29 Mart 2024 Cuma
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Gündem
Print Al

Otomobillerde yeni dönem resmen başlıyor

26 Ekim 2012 Cuma::

Geçen yıl 6,5 milyon ton olan global otomotiv plastikleri tüketiminin 2016 yılına kadar yüzde 50 artışla 9,8 milyon tona ulaşması bekleniyor.

Yazı Boyutu : A A A A

Türk Plastik Sanayicileri Araştırma, Geliştirme ve Eğitim Vakfı (PAGEV) tarafından yayınlanan ''Türk Otomotiv Endüstrisinde Plastik Kullanımı 2012'' raporuna göre, çevre için hafif araç, düşük maliyet ve yüksek verimlilik formülü ile doğru orantılı olarak otomotivde plastik kullanımı artıyor.

YAKIT TASARRUFU SAĞLIYOR

Rapora göre, plastiklerle otomobil ağırlığında yüzde 10'luk bir azalma sağlandığında yüzde 5 ile 7 arasında yakıt tasarrufu elde edilirken, Avrupa'da üretilen bir otomobilin ağırlığının yüzde 11'ini plastikler oluşturuyor. Bölgeler arasında farklılıklar olmakla birlikte dünya ortalaması ise yüzde 8 civarında bulunuyor.

Otomotiv sektörünün 2012 yılı sonunda bir önceki yıla oranla üretimde yüzde 4,4, ithalatta yüzde 3,1, ihracatta yüzde 6,6 büyümesi beklendiği için yıl sonuna kadar sektörün plastik tüketiminin de yüzde 7 artacağı ön görülüyor.

2016 YILINDA YÜZDE 50 ARTIŞ BEKLENİYOR

Plastik sektörünün hammadde tüketiminde otomotiv plastiklerinin oranı 2011 yılında yüzde 8,2 payla 457 bin ton olarak gerçekleşirken, 2012 ilk yarıyıl sonuçlarına göre yüzde 7,4 pay ve 223 bin tona ulaştı. Yıl sonu rakamının ise 414 bin olması bekleniyor. 2011 yılında 6,5 milyon ton olan global otomotiv plastikleri tüketiminin ise 2016 yılına kadar yüzde 50 artışla 9,8 milyon tona ulaşması tahmin ediliyor.

PAGEV Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Uysal konuyla ilgili yaptığı açıklamada, otomotiv sektörü içinde plastik kullanımının önemini vurgulayarak, otomotiv endüstrisinin plastik talebinin önümüzdeki yıllarda da artmaya devam edeceğini ve plastik sektörünün artan talebi karşılama potansiyeline sahip olduğunu belirtti.

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.