Bugün: 28 Mart 2024 Perşembe
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Gündem
Print Al

Putin, Denizbank için gelecek

26 Ekim 2012 Cuma::

Rusya ’nın en büyük bankası Sberbank, Denizbank’ın yüzde 99,85’ini Dexia’dan satın alma işlemini tamamladı.

Yazı Boyutu : A A A A

Dexia’ya söz konusu hisseler için dün 6 milyar 469 milyon lira ödeyen Sberbank yıl sonuna kadar da 433 milyon euroyu aşmayacak ilave ödeme yapacak. Sberbank yeni bankasını 15 Ekim’de Başbakan Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Putin’in katılacağı bir kokteyle kutlayacak.

Denizbank’ı dün yemin ederek devralan Sberbank’ın CEO’su Herman Gref, Denizbank’ın isminin değişimi kararının şimdilik gündemde olmadığını, fakat Sberbank ismine mutlaka atıfta bulunulacağını söyledi. Türkiye ve Rusya pazarının hızla geliştiğine dikkat çeken Gref, “İki ülke arasında köprü vazifesi yapacağız. Soçi’de 30 milyar dolarlık inşaat işinin üçte birini Türkler yapıyor. Sberbank, Rusya’daki Türklerin evidir artık. Türk işadamlarına Rusya’da yardım edeceğiz. Bankanın içinde Türk işadamlarına yönelik hizmet birimi kuracağız” dedi.

Denizbank Genel Müdürü Hakan Ateş ve ekibine övgüler yağdıran Gref “Biz bu kadar parayı mevduat ve bilgisayar için vermedik. Bu muhteşem ekip için verdik bu parayı. Ben, Hakan Ateş ve ekibi için şapka çıkarıyorum” diye konuştu. Gref, Türkiye’de aktifleri ve pazar paylarını üç misli arttırmayı hedeflediklerini belirterek, yabancı faaliyetlerinin bir kısmını Türkiye üzerinden yapacaklarını söyledi. Denizbank Genel Müdürü Hakan Ateş ise, 2018 sonunda bin şubeyi açacak büyüklüğe ulaşacaklarını belirtti.

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.