Bugün: 20 Nisan 2024 Cumartesi
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Gündem
Print Al

Genç iş adamlarından 18 yaş önerisine destek

24 Ekim 2012 Çarşamba::

TÜGİAD yönetim kurulu üyesi Efe Bezci, 21 yaşındaki bir işadamı olarak milletvekili seçilme yaşının 18'e düşürülmesi gerektiğine inandığını belirtti.

Yazı Boyutu : A A A A

Efe Bezci, konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, ülke istikbalinin enerjisi için milletvekili yaşanın 18'e indirilmesine olumlu baktığını ve desteklediğini bildirdi. Ülke yönetiminin gençleştirilmesinin birçok avantajı olduğunu düşündüğünü belirten Bezci, genç beyinlerle süslenmiş TBMM'de çok sesliğinin sağlanması adına gençlere de sorumluluk verilmesi gerektiğine inandığını kaydetti.

Açıklamasında, ''18 yaşında bir arkadaşımızın kendi iradesiyle oy kullanmasına sıcak bakıyoruz da idaresine neden sıcak bakmıyoruz'' ifadelerini kullanan Bezci, gençlere güvenilmesi gerektiğinin altını çizdi.

Bezci, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

''Microsoft'un 35 yaşındaki genel müdürü 'artık enerjimi yitirdim' diye emekliliğini isterken, ülkemizde 35 yaşındaki bir insana sorumluluk vermekten çekiniyorlar. Sayın Ali Babacan bakan olduğunda birçok kesim genç olduğu gerekçesiyle eleştirmişti. Bakanımız bu önyargıları kırarak çok başarılı oldu. Yeni Babacanlar için bu adımın atılması çok yerinde bir adım olacaktır. Ben vekil olsaydım üniversiteleri siyasetin mutfağı haline getirmek için çalışmalar yürütürdüm. Bizler iş dünyasında üniversite sanayi işbirliğini sıklıkla dile getiriyoruz. Meclis-üniversite işbirliğinden ise söz etmiyoruz. Bu iletişimi kurmamız, üniversiteleri de siyasete hazırlamamız gerektiğini düşünüyorum.

Günümüzde zaman çok hızlı akıyor ve teknolojiden sanata, spordan bilime kadar pek çok alanda yenilik ve gelişme yaşanıyor. Gençler de yaşlılardan farklı olarak gelişmelere ve yeniliklere daha kolay adapte olabiliyorlar. Bu açıdan da gençlerin TBMM'de var olması, TBMM'yi dinamik bir yapıya kavuşturacaktır.''

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.