Bugün: 28 Mart 2024 Perşembe
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Gündem
Print Al

"Türkiye herkesi kıskandırıyor"

21 Ekim 2012 Pazar::

DEİK ve DTİK Yüksek İstişare Kurulu Başkanı, Coca Cola CEO’su Muhtar Kent, Türkiye’nin giderek güçlenen bir marka haline geldiğini söyleledi.

Yazı Boyutu : A A A A

New York’ta düzenlenen Dünya Türk İş Konseyi (DTİK) Amerika Buluşması toplantısında konuşan Kent, Türk Diasporası’nın oluşturulması için her toplantı ve girişimden sonra somut veriler elde edildiğine değinerek şunları söyledi:

“Bütün bu toplantıları, bu temasları nihai hedefimize ulaşmak için gerçekleştiriyoruz. Ulaşmamız gereken sonuçları da sizlere 3 ana başlık halinde toplayabilirim. Türkiye’nin yurtdışındaki yüksek imajının bulunduğu konumdan daha da yükseğe çıkarılmasında öncülük etmemiz gerekiyor. Bu konuda konuşmaya başladığımız zaman, ilk olarak cevaplamamız gereken bir soru var. Türkiye bir marka mı? Evet, Türkiye güçlenen bir marka ve son dönemlerde daha da yükseldi. Türkiye gerçeği herkesin gözünün önünde.”
“Ekonomisi fevkalade iyi yolda, kamu maliyesi herkesi kıskandırmaktadır” diyen Kent şöyle devam etti: “İyi maliye politikaları ile kayıp yıllar diyebileceğimiz 90’ların sıkıntılarını atlatmış durumdadır Türkiye, bütçesi denkleşmiştir. Kamu borçları dünyanın bir çok ülkesini kıskandıran seviyelere çekilmiştir.”

ŞİMŞEK: ALGI DEĞİŞİYOR
Maliye Bakanı Mehmet Şimşek de, dünyada Türkiye algısının çok büyük bir hızla değişmekte olduğunu söyledi. ABD’de yaşayan girişimci, işadamı ve akademisyenlere, ’Türkiye’ markasına yaptıkları katkılardan dolayı teşekkür eden Şimşek, uluslararası bir kuruluşun dünya markalarını sıraladığı listede geçen yıl 19. sırada yer aldığına değinerek, “482 milyar dolarlık Türkiye markasının değeri var. Tabii bu bizim tahmin ettiğimizin oldukça altında, daha da artması gerekiyor, demek ki daha kat etmemiz gereken epey bir mesafe var. Bu konuda daha çok çaba göstermemiz lazım” diye konuştu.

Türkiye’nin eskisi gibi olmadığını anlatan Mehmet Şimşek, hâlâ yapısal bazı sorunlar bulunduğunu ve bunları çözmeye çalıştıklarını anlatırken, dünyada Türkiye algısının çok hızla değiştiğini söyledi.

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.