Bugün: 24 Nisan 2024 Çarşamba
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Gündem
Print Al

Proje pazarına rekor başvuru

21 Ekim 2012 Pazar::

İstanbul Demir ve Demirdışı Metaller İhracatçıları Birliği’nin düzenlediği ‘Metalik Fikirler 1. Arge Proje Pazarı’ yarışmasına 410 proje aday oldu.

Yazı Boyutu : A A A A

Üretim ve ihracatta katma değeri yüksek ürünleri hedefleyen İstanbul Demir ve Demirdışı Metaller İhracatçıları Birliği (İDDMİB), ilk kez düzenleyeceği "Metalik Fikirler 1. Arge Proje Pazarı" Yarışması ile bu yönde önemli adım atıyor. Finali 31 Ekim günü gerçekleşecek yarışmaya 410 proje müracaatı yapıldı.

İDDMİB’den yapılan açıklamaya göre Birlik tarafından inovatif fikirleri hayata geçirebilmek ve bunlardan üretimden ihracata kadar katma değeri artırabilmek için "Metalik Fikirler 1. Arge Proje Pazarı" yarışması düzenliyor. Yarışmaya birçok kesimden 410 başvuru yapılırken, akademisyen kategorisinde 276 müracaat dikkat çekiyor.

ÜNİVERSİTELER PROJE ÜRETMEK İÇİN YARIŞTI
Akademisyenlerin, sanayicilerin, fikir sahibi girişimcilerin, öğrencilerin inovatif fikirlerini, tasarımlarını somut olarak gerçekleştirebilmelerini amaçlayan "Metalik Fikirler 1. Ar-Ge Proje Pazarı" yarışmasında nefesler tutuldu. Aralarında Fırat Üniversitesi, Erciyes Üniversitesi, Çukurova Üniversitesi, Trakya Üniversitesi gibi toplam 37 üniversiteden başvuru bulunan yarışma için Değerlendirme Kurulu çalışmalarına 13 Ekim'de başladı. Yarışma için sanayici kategorisinden 52, öğrenci kategorisinden 58, girişimci kategorisinden 24 ve akademisyenlerden ise 276 başvuru ile toplamda 410 proje birincilik için mücadele edecek.

TAHSİN ÖZTİRYAKİ: “TOPLAM 100 BİN TL ÖDÜL DAĞITILACAK, BAŞARILI PROJELERİ SANAYİCİLER ÜRETECEK”
Yarışacak projeler, elektrik-elektronik, otomotiv, medikal, savunma sanayi, biyomühendislik, geri dönüşüm gibi birçok alanda kullanılabilecek malzeme üretimine yönelik çalışmaları içeriyor. Üretimde ve ihracatta katma değeri yüksek ürünleri hedeflediklerini belirten İDDMİB Yönetim Kurulu Başkanı Tahsin Öztiryaki, 410 başvurunun bu alanda bir rekor olduğunu söyledi. Türkiye’nin artık yenilikçi fikirlere alıştığını kaydeden Öztiryaki, "Bu durum bizi çok sevindirdi. Ar-Ge, Ür-Ge ve İnovasyon’un önemini tüm kesimlere anlatmaya çalışıyoruz. İhracatta katma değeri yüksek ürünler satmamız artık zorunluluk haline geldi. Yarışmaya katılım oranı bu alandaki umutlarımızı artırdı. Başarılı olan projeler hem toplam 100 bin lira ödül alacaklar hem de projeler üretime dönerek Türkiye ekonomisine katkı sağlayacaklar" dedi.

31 Ekim akşamı İstanbul Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı’nda düzenlenecek ödül töreni için geriye sayım başlarken, gecede Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan dereceye girecek projelere ödüllerini verecek. Final gecesinin bir başka önemli konuğu ise Acun Ilıcalı olacak. Ilıcalı, ihracatçılara başarı öyküsünü anlatacak.

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.