Bugün: 19 Nisan 2024 Cuma
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Gündem
Print Al

Çalık ve Limak Kosova'da ilk imzayı attı

21 Ekim 2012 Pazar::

Çalık - Limak ortak konsorsiyumu, Kosova'da özelleştirme ihalesinde kazandıkları elektrik dağıtım şirketinin hisse devri için satış sözleşmesine imza attı.

Yazı Boyutu : A A A A

Yapılan açıklamaya göre, Çalık ve Limak Grupları, kurdukları ortak konsorsiyumla Kosova'nın elektrik dağıtım işini üstlenecek. Kosova Elektrik Korporasyonu'na bağlı Kosova Elektrik Dağıtım ve Tedarik şirketinin özelleştirilme ihalesine en yüksek teklifi veren Çalık- Limak Konsorsiyumu, 26 milyon 300 bin avroluk teklifiyle şirketin hisselerinin yüzde yüzüne sahip olacak.

Devrin Mayıs 2013'te gerçekleşmesini öngören satış sözleşmesi imza törenine, Kosovo Çalık Limak Energy Şirketi ve Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir ve Kosovo Çalık Limak Energy Şirketi İcra Kurulu Başkanı Nurettin Türkoğlu'nun yanı sıra Kosova Hükümeti ve Kosova Özelleştirme Komisyonu adına Ekonomik Kalkınma Bakanı Besim Beqaj de katıldı.

15 YILDA HER YIL 20 MİLYON AVROLUK YATIRIM HEDEFİ

Çalık ve Limak Grupları tarafından yüzde 50-50 ortaklıkla kurulan konsorsiyum, Kosova'da hem elektrik dağıtımında kaliteyi artıracak, hem de kalkınmaya katkı sağlayacak bir model oluşturmayı hedefliyor. Konsorsiyum 15 yılda 300 milyon avroluk yatırım yapacak. 15 yılda her yıl 20 milyon avroluk yatırım yapmayı planlayan konsorsiyum, yatırımlarda önceliği orta gerilim ve ana dağıtım merkezlerine vermeyi planlıyor. Şirketin devri ise Mayıs 2013'te gerçekleşecek.

Çalık ve Limak Grupları'nın konsorsiyumu kapasite artış ve dönüşüm yatırımları yaparak elektrik kesintilerini ve uluslararası standartlara göre yüksek seviyede olan yüzde 18 teknik kayıp oranını makul bir seviyelere indirmeyi hedefliyor. Ayrıca teknoloji yatırımlarıyla şebeke hem teknik hem de ticari olarak uzaktan izlenebilir hale getirilecek. Bu sayede sisteme girilen elektriğin yüzde 20'sini oluşturan usulsüz elektrik kullanımı da aşağı seviyelere düşürülecek.

Kosova Başbakanlık binasında, Kosovalı bakanlar ve yabancı kurum temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirilen imza töreninde, Kosova Çalık-Limak Ortaklığı adına konuşan yönetim kurulu başkanı Nihat Özdemir, ''Türkiye'de elektrik dağıtımında iki önemli işletmeciyiz. Limak olarak biz 3 milyon 300 bin tüketici, Çalık Grubu da 1 milyon 700 bin müşteri olmak üzere 5 milyon tüketici ve 13 milyon insana hizmet veriyoruz. Hem Limak hem de Çalık Grubu'nun daha önce Kosova'ya yatırımları vardı. Kosova'yı Balkanlar'ın merkezi olarak görüyoruz ve yatırım yapmaya devam edeceğiz. Kardeş ülke Kosova'ya güvenimiz tam. Bu nedenle de hiçbir garanti almadan, garantörlük aramadan gönül rahatlığıyla imza atıyoruz. Hemen değil ama yapacağımız yatırımlarla kaçağı önleyip güvenli, sürekli elektrik sağlayacağız'' dedi.

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.