Bugün: 28 Mart 2024 Perşembe
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Gündem
Print Al

Varyap'ı kızdıran düzenleme

21 Ekim 2012 Pazar::

Varyap Başkanı Süleyman Varlıbaş, “Maketten projeye giren taksit öderken prim sağlıyor. Temelden projeye giremeyen bir daha zor girer” dedi.

Yazı Boyutu : A A A A

MAKETTEN satışın engellenmesine yönelik düzenlemeler ve bu konudaki yetkinin Sermaye Piyasası Kurulu’na (SPK) bırakılmasına ilişkin girişimler sektörde tartışılmaya devam ediyor.

Bir firmanın inşaat projesini gerçekleştirip gerçekleştiremeyeceği daha ruhsat-proje aşamasında belli olacağını belirten Varyap Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Varlıbaş, TOKİ, Şehircilik Bakanlığı gibi uzman kurumlar varken konuyla ilgili uzmanlığı bulunmayan Sermaye Piyasası Kurulu’nun devreye sokulmaya çalışılmasını anlamadığını söyledi.

Maketten satışın engellenmesinin tüketicilere ek bir fayda sağlayacağını düşünmediklerini belirten Varlıbaş, “Bir insan temelden projeye giremiyorsa, proje bittikten sonra girmesine imkan yok. Çünkü fiyat 3’e katlanıyor. Oysa topraktan girdiği zaman hem taksit ödüyor, hem projenin yaptığı primden faydalanıyor. Tüketicilerin yatırımlarını doğru yönlendirmek için maketten satış dönemi çok önemlidir ve doğru yönlendirme yapmak gerekir. Projenin başında yani satışların maketten yapıldığı dönemde tüketicilerin kazanımları daha fazladır. Buna en iyi örneklerden biri olarak Varyap Meridian’i gösterebiliriz. Daha başlangıçta yapılan satışlarla proje yüzde 250-300 değer kazandı” diye konuştu.

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.