Bugün: 28 Mart 2024 Perşembe
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Gündem
Print Al

Denizbank'tan 2B kredisi

15 Ekim 2012 Pazartesi::

Denizbank, tarımsal üreticilere yönelik "2B Arazi Alım Kredisi" kampanyası başlattı. Banka, söz konusu kampanya ile tarımsal üreticilere yüzde 1.05 den başlayan faiz oranları ve 120 aya varan vadelerle kredi kullandıracak.

Yazı Boyutu : A A A A

Denizbank, tarımsal üreticilere yönelik “2B Arazi Alım Kredisi” kampanyası başlattı. Banka, söz konusu kampanya ile tarımsal üreticilere yüzde 1.05 den başlayan faiz oranları ve 120 aya varan vadelerle kredi kullandıracak. Üreticiler ise geri ödemelerini aylık ya da yılda bir olarak hasatta yapabilecekler. Denizbank’tan yapılan yazılı açıklamaya göre, banka, 2B olarak nitelenen ve Hazine’ye ait orman vasfını yitirmiş tarım arazilerinin satışını konu alan kanunun yürürlüğe girmesiyle birlikte üreticilerin yıllardır ekip biçtiği ancak yasal sahibi olmadığı arazileri mülk edinebilmesine yönelik yüzde 1.05’den başlayan faiz oranları ile 2B Arazi Alım Kredisi hazırladı.

ÜRETİCİ YÜZDE 44 İNDİRİM ALMIŞ OLACAK

Banka kredisi ile tarımsal üreticiler, arazilerinin rayiç bedelinden yüzde 30 indirimle elde edecekleri satış bedelinin yanı sıra, Denizbank’tan alacakları kredi ile peşin ödemede yüzde 20 indirim de alarak toplamda yüzde 44 indirimle birlikte, tarım arazisine sahip olma imkanına kavuşacaklar. Böylelikle üreticiler, fiyat indirim avantajından faydalanarak arazi değerinin sadece yüzde 56’sını ödeyerek, ekip biçtikleri arazilerin sahibi olabilecekler. Üreticiler satın alınacak 2B arazisinin peşin satış bedelinin tamamı için kredi temin edebilecekler. Uzun vadeli finansman olanağı ile kredi taksitlerini hasat vadelerinde ödeme fırsatını yakalayan üreticiler, bankanın “Tarım Bankacılığı” hizmetlerinden de yararlanabilecek.

"TARIM KREDİLERİMİZ 2 MİLYAR TL’Yİ AŞTI"

Bankanın açıklamasında tarımsal üreticilere yönelik hazırlanan 2B kredisini değerlendiren DenizBank Tarım Bankacılığı Pazarlama Grup Müdürü Dr. Levent Öztürk, bankanın sektörüne verdiği toplam kredi tutarının 2 milyar TL’yi aştığını belirterek, “Özel bankalar arasında tarım sektörüne en fazla kredi kullandıran bankayız. Önümüzdeki yıllarda da yerimizi koruyarak tarım sektörünü yenilikçi ürünlerle fonlamaya devam edeceğiz” dedi.

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.