Bugün: 25 Nisan 2024 Perşembe
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Gündem
Print Al

NEM Summit 2012 İstanbul'da Düzenlendi

19 Ekim 2012 Cuma::

Türk Telekom, Avrupa'nın en büyük teknoloji platformuna ev sahipliği yaptı.

Yazı Boyutu : A A A A

Türkiye'nin öncü iletişim ve yakınsama teknolojileri şirketi Türk Telekom, NEM (Networked &Electronic Media) Initiative tarafından düzenlenen, 600'ü aşkın şirketin üye olduğu, Avrupa'nın en büyük teknoloji platformu NEM Summit'i Türkiye'ye getirdi. Üniversiteler ve sanayi kuruluşları için işbirliği ortamı sağlayan ve daha önce Fransa, İspanya ve İtalya'da gerçekleştirilen NEM Summit'in beşincisi, 300'ü aşkın araştırmacının katılımıyla Türk Telekom'un ev sahipliğinde İstanbul'da düzenlendi.

Türk Telekom, Avrupa'nın bilişim alanındaki en büyük etkinlikleri arasında yer alan NEM Summit'i bu yıl Türkiye'ye taşıdı. 2008 yılından bu yana her yıl düzenlenen, üniversiteler ve sanayi kuruluşları için işbirliği ortamı sağlayan Avrupa'nın en büyük teknoloji platformu NEM Summit, bu yıl 16-18 Ekim tarihleri arasında İstanbul'da gerçekleşti. Avrupa'dan 600'ün üzerinde şirketin üyesi olduğu NEM temsilcilerinin de hazır bulunduğu bu önemli organizasyon kapsamında tüm Avrupa'dan 200'ü aşkın araştırmacı Türkiye'ye geldi.

Geleceğin interneti ve elektronik medya alanında akademi ve sanayi çevrelerinin önde gelen isimlerini bir araya getiren NEM Summit; NEM Başkanı Jean-Dominique Meunier ve Türk Telekom Grubu Araştırma ve Geliştirme Direktörü Enis Erkel'in hoşgeldiniz konuşmaları, Avrupa Komisyonu Direktörü Robert Madelin ve TÜBİTAK Başkan Yardımcısı vekili Dr. Hasan Palaz'ın açılış konuşmaları ile başladı.

Ar-Ge alanında sektöre liderlik ettiklerini, AB Ar-Ge programlarında Türkiye'nin en başarılı şirketlerinden biri olduklarını, bu alandaki en büyük etkinliklerden biri olan NEM Summit'i Türkiye'ye getirerek sektörün vizyonuna katkıda bulunduklarını belirten Türk Telekom Grubu Araştırma ve Geliştirme Direktörü Enis Erkel "Araştırma ve iş fırsatları yakalamak isteyenlerle AB fonları konusunda işbirliği yapmak için ortak arayanları bir araya getiren bu önemli platformu sektörün ayağına getirdik" dedi. 2011 yılında NEM Yönetim Kurulu'na seçilmelerinden bu yana çalışma gruplarına aktif katkıda bulunarak NEM Summit'i Türkiye'ye getirmek için çalıştıklarını belirten Erkel "Türk Telekom olarak TÜBİTAK'ın da desteği ile bu önemli etkinliği Türkiye'ye getirmekten büyük mutluluk duyuyoruz" şeklinde konuştu.

Medya uygulamaları, içerik üretimi, içerik arama gibi teknolojilere odaklanan çok sayıda sunumun ve panelin gerçekleştiği, proje çıktılarının ve demoların sergilendiği etkinlik 3 gün sürdü.

NEM Summit hakkında

NEM Networked and Electronic Media Initiative (Sanal Ağ Üzerinde Elektronik Medya Açılımı) Avrupa Birliği Yedinci Çerçeve Programı kapsamında, Avrupa Komisyonu desteği ile kurulan bir Avrupa Teknoloji Platformu olarak konumlandırılıyor. Sanayi liderliğindeki bir girişim olarak NEM, sanal ağ üzerinde ve elektronik ortamda hayat bulan sektörleri geliştirmek amacıyla tüketici elektroniği, yayımcılık ve telekomünikasyon arasındaki yakınlaşmayı hızlandırmayı hedefliyor.

NEM, içerik sağlayıcıları, yayıncılar, ağ donanım üreticileri, ağ operatörleri ve servis sağlayıcılar, akademi, standardizasyon kuruluşları ve devlet kurumları da dâhil olmak üzere ağ ve elektronik medya alanında çalışan tüm büyük Avrupa kuruluşlarını içeriyor. Bu kurumlar uyumlu ve verimli bir şekilde sektörün yenilikçi gelişme sürecini hızlandırmak ve Avrupa sanayisini bilgi çağının öncüsü konumuna getirmek için ortak bir vizyonu paylaşıyor; Stratejik Araştırma Gündemi (SRA) ile durum raporları üretiyor.

NEM Yönetim Kurulu'nda Türk Telekom, British Telecom, Alcatel Lucent, France Telecom, Telecom Italia, ST Microelecrtronics, Intel, Nokia ve Bbc şirketleri yer alıyor.

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.