Bugün: 28 Mart 2024 Perşembe
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Gündem
Print Al

YKBA, Diamond'ı ağırladı

18 Ekim 2012 Perşembe::

Bu sene üçüncüsü düzenlenen"Ekonomide Yeni Düzen" konulu Akademi Zirvesi'nin açılışında konuşan Yapı Kredi CEO'su Faik Açıkalın, dünyanın en saygın ekonomistlerinden, 2010 yılı Nobel Ekonomi Ödülü'nün sahibi Prof. Dr. Peter A. Diamond'ı ağırlamaktan dolayı gurur duyduklarını belirtti.

Yazı Boyutu : A A A A

Açıkalın şöyle devam etti: "Bir kurumun en değerli varlığı kaliteli insan kaynağıdır. Bu bilinçle, 2008 yılında, Türkiye'nin ilk kurumsal üniversitelerinden biri olan Yapı Kredi Bankacılık Akademisi'ni kurduk. Günde bin 200 kişiye eğitim verme kapasitesine sahip Yapı Kredi Bankacılık Akademisi, kısa zamanda Türkiye'nin en kapsamlı kurumsal üniversitelerinden biri haline geldi. Akademi, geçtiğimiz dört yılda sektördeki tüm bilginin ve tecrübenin paylaşıldığı bir platform oldu. Bu hızlı gelişime paralel olarak Yapı Kredi Bankacılık Akademisi dört yılda pek çok uluslararası ödüle layık görüldü" dedi. Türk bankacılığını şekillendirecek kaliteli insan kaynağını yetiştiren YKBA'nın çalışmalarının yalnızca Türkiye ile de sınırlı kalmadığını vurgulayan Açıkalın, geçtiğimiz yıl Azerbaycan'da Yapı Kredi Qhardaş Akademiya'yı kurduklarını sözlerine ekledi.

Endişeler arttı
Zirvede finans, vergilendirme, sosyal güvenlik ve davranış ekonomisi gibi konularda yaptığı çalışmalarla tanınan Nobel Ekonomi Ödülü sahibi Prof. Dr. Peter A. Diamond ise "Geçmişten Günümüze Küresel Ekonomi: Geleceğe Yönelik Dersler" başlıklı bir sunum yaptı. Global krizden bu yana merkez bankalarının enflasyon ve işsizlik konusunda var olan endişelerine finansal stabilite konusunun da eklendiğini belirten Diamond, "Bankacılık sistemi düzenlemeleri, kriz deneyiminin ışığında revize edildi. Bu da kaygıları yükseltti. Bazı merkez bankaları varlık balonları konusunda da endişelerini artırdılar" dedi.

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.