Bugün: 19 Nisan 2024 Cuma
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Gündem
Print Al

Dinçer: CarrefourSA'da çözüm Aralık ayında

13 Ekim 2012 Cumartesi::

Sabancı Holding Perakende ve Sigorta Grubu Başkanı Dinçer, "CarrefourSA'da çözüm Aralık ayında" dedi

Yazı Boyutu : A A A A

Bloomberg HT'nin sorularını yanıtlayan Sabancı Holding Perakende ve Sigorta Grubu Başkanı Haluk Dinçer, CarrefourSA'da yönetim kurulu üyeleri ile yaşanan sürece ilişkin ''CarrrefourSA'da fikir ayrılığımızdan ziyade biz mevcut durumda katkımız olamayacağını yönetim kuruluna söyledik. Ben ve üç arkadaşım geçtiğimiz Aralık ayında şirketin performansından memnun olmadığımız için de bir danışmanlık firmasına araştırma görevi verdik. Bu dönemde CarrefourSA'da yeni bir çözüm için çalışıyoruz. Ümit ediyorum ki Aralık ayına kadar bir çözüm bulunacak'' şeklinde konuştu.

TÜSİAD Başkanlığı'nın bir bayrak yarışı olduğunu ve her TÜSİAD üyesinin bu görevi yapabilecek nitelikte olduğunu söyleyen Dinçer ''Benim mevcut görevlerim var ve şu an bu görevi yapmamın önünde engel. Ben yönetim kurulunda geçtiğimiz iki dönemde iyi çalıştığımı zannediyorum. Böyle bir şans doğarsa ileride elbette başkan olabilirim'' açıklamasını yaptı. Dinçer, TÜSİAD Başkanlar Konseyi tarafından başkan adayı gösterilen Muharrem Yılmaz için ''Muharrem Beyi çok yakından tanırım, çalıştığım bir dost bir arkadaşım ve son 3 yıldır birlikte çok başarılı çalışmalar ortaya koyduk. Ben, hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Kendisini bu görevde görmek genel kurul takdiridir. Şimdiden başarılar diliyorum'' dedi

ABD İç Güvenlik Bakanı Janet Napolitano ile ikili görüşmelerine ilişkin Haluk Dinçer, ''Janet Napolitano Amerika'da seçim dönemi olmasına rağmen Türkiye'ye geldi. Türkiye ile Amerika arasındaki ilişkiler karşılıklı menfaate dayanan son derece köklü ilişkiler. İkinci Dünya Savaşı'ndan beri oldukça yakın çalışılan bir stratejik işbirliği var. Başkan Obama'nın Nisan 2009'da belirttiği şekilde bir modern ortaklık. Görüşmemizde Türkiye ile Amerika arasındaki ekonomik ilişkilerin son yıllarda nasıl geliştiğini ve bunu nasıl daha ileriye taşıyabileceğimizi konuştuk. Amerika'da bildiğiniz gibi son dönemde çok başarılı yatırımlar konuşuluyor. Türk-Amerikan ilişkilerinde çok daha fazla rol alabileceğimizi kendisi ile paylaştık'' açıklamasını yaptı.

Sabancı Holding Perakende Grubu'nun tepesindeki isim Haluk Dinçer, sektördeki hedeflerine yönelik, ''Perakende sektöründe Türkiye'nin dört bir tarafında mağazalarımız var. Biz, yatırımlara Doğu veya Batı diye bakmıyoruz. Bütün 81 ilin 81'inde de varolmak için tüm markalarımızla çalışıyoruz. En yaygın olan Teknosa ile 75 ile ulaştık.Nerede ihtiyaç varsa bizde orada olmak istiyoruz'' dedi.

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.