Bugün: 16 Nisan 2024 Salı
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Gündem
Print Al

EPDK uyardı: Çılgın Mehmetler gibi teklifle gelmeyin

13 Ekim 2012 Cumartesi::

Elektrik dağıtım ihalelerinde rekor fiyat teklif edip, ödemeyen 'Çılgın Mehmetler' deneyimi EPDK'yı harekete geçirdi.

Yazı Boyutu : A A A A

Elektrik dağıtım ihalelerinde rekor fiyat teklif edip, ödemeyen 'Çılgın Mehmetler' deneyimi EPDK'yı harekete geçirdi. Başkan Köktaş, kasımdaki ihaleler öncesinde yatırımcılara "Hesapsız teklif vermeyin" uyarısı yaptı

Kamuoyunda 'Çılgın Mehmetler' olarak anılan Karamehmet ve Kazancı'nın rekor tekliflerine rağmen parayı yatırmaması üzerine çıkmaza giren elektrik dağıtım ihalelerinde aynı deneyimi yaşamak istemeyen Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) harekete geçti. Başkan Hasan Köktaş, önümüzdeki ay yeniden çıkılacak ihaleler öncesinde yatırımcıları uyardı.

Boğaziçi, Gediz ve Akdeniz elektrik dağıtım özelleştirmeleri öncesinde tüm tarafların yaşananlardan ders alması gerektiğini aktaran Köktaş, ihaleye katılacak şirketlere, "Kimse hesapsız-kitapsız, karşılığı olmayan, hesaba kitaba dayanmayan teklif vererek sistemi sabote etmesin" mesajı verdi. Köktaş, "İhale yapıldığında, değerinden fazla teklif vererek enerji sektörüne ilave maliyet getirmeye kimsenin hakkı yok" dedi. Türkiye'deki yanlış hukuk kararlarının ekonomi üzerinde maliyeti olduğunu anlatan Köktaş, "İnsanlar, işlemi sonuçlandıramayacağı, büyük kayıplara uğrayacağı korkusuyla kamudan aset alma yerine özel sektörden şirket satın almayı yeğliyor" diye konuştu.

VATANDAŞTAN ÇIKARMADIK

Çılgın Mehmetler'in verdikleri tekliflerle damga vurduğu ihalelerden sonra "Bu rakamları tarifeye yani vatandaşın faturasına yansıtmayız" dediklerini hatırlatan EPDK Başkanı Köktaş, "Yansıtmadık. Bu paranın vatandaşın cebinden çıkmasına razı olmadık. Yeni ihalelerde şirketin finansal kabiliyeti ne ise teklifi de o olsun" dedi. Her gün Türkiye'de enerji yatırımı yapmak isteyen yabancıların kapılarını çaldığını anlatan Hasan Köktaş, "Onlara 'Türk usulü çalışmayı öğrenin' diyoruz. Artık uluslararası piyasalarda 'Turkish way of business' diye bir tabir var" diye konuştu.

KAYIP-KAÇAK BEDELİ
Elektrik faturalarına yeni bir kayıpkaçak bedeli getirmediklerini anlatan Köktaş, "Aslında kayıp-kaçak bedelini faturalarda göstererek dağıtım şirketlerine bunu azaltmaları hedefini verdik. Şirketlere, 'Arkadaş bu yıl itibarıyla kayıp-kaçak hedefin budur. 2015'e kadar şu orana ineceksin. Şuradan şuraya inersen bonus vereceğim. Yoksa ceza keseceğim' diyoruz. Biz elektrik maliyetini oluşturan unsurlardan birini indirmeye çalışıyoruz. Bu yıl tüm özel şirketler hedefi tutturdu ve başarılı olduk" dedi.

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.