Bugün: 25 Nisan 2024 Perşembe
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Gündem
Print Al

Ege'li ihracatçılar marka tescili konusunda bilgilendirildi

11 Ekim 2012 Perşembe::

"Dış Ticarette Marka Tescili Semineri" Ege İhracatçı Birlikleri Hizmet Binası'nda Ege İhracatçı Birlikleri ve Destek Patent İzmir Şubesi işbirliğinde gerçekleştirildi.

Yazı Boyutu : A A A A

Dış Ticarette Marka Tescili Semineri'nde, Destek Patent İzmir Şubesi Bölge Müdürü Süleyman Zemin tarafından "Türkiye'de Marka Tescili" ve "Rakamlarla Ege Bölgesi'nde Marka Tescili" konularında yapılan kısa sunumun ardından Destek Patent İzmir Şubesi Bölge Marka Vekili Furkan Özdemir tarafından gerçekleştirilen sunumda İhracatta Marka, Marka Tescilinin Önemi, Yurtdışında Marka Tescil Süreci ve Risk Minimizasyonu gibi marka ve tescili hususunda birbirinden önemli konular katılımcılara aktarıldı.

MARKA ARTIK SOMUT VARLIKLARDAN DAHA DEĞERLİ

Ege İhracatçı Birlikleri Genel Sekreteri Sezmen Alper, farklı sektörlerden 50'nin üzerinde katılımın sağlandığını belirterek, "Günümüzde markalar somut varlıklardan daha değerli hale gelmiştir. Şirketlerin güçleri, sahip oldukları maddi varlıklardan ziyade artık markalarının değerleri ile ölçülmektedir. Ancak, sadece markanın varlığı bazen yetersiz kalabilmektedir. Markanın ulusal ve uluslararası düzeyde korunması, marka sahibine, markayı tek başına kullanma ve izinsiz kullanılmasını önleme yetkisi vermesi itibariyle büyük önem taşımaktadır. Ege İhracatçı Birlikleri olarak her konuda ihracatçılarımıza destek olduğumuz gibi marka ve marka tescili gibi hayati önem taşıyan bir konuda farkındalığı artırmak ve konunun önemini bir kez daha vurgulamak için bugün burada adı geçen semineri düzenledik" diye konuştu.

Alper, ilerleyen süreçte düzenlenen marka seminerinin olumlu etkilerine dayanarak daha spesifik olarak marka konusunda çeşitli bilgilendirme toplantıları gerçekleştirmeye devam edileceği bilgisini verdi.

Seminerde, katılımcılara Destek Patent A.Ş. İzmir Şubesi yetkilileri tarafından Türkiye'de marka tescili, ihracat yapılan ülkelerde yurtdışı marka tescili ve gerekliliği, tescilsiz marka kullanımının riskleri, marka tescili için doğru tescil sistemini tercih etmenin önemi gibi konuların yanısıra yurtdışı marka tescilinde riskleri minimize etmenin yolları ile marka tescili sonrası markayı koruma yolları hakkında bilgiler verildi.

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.