Bugün: 28 Mart 2024 Perşembe
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Gündem
Print Al

Ali Babacan'ın varlığı bile Türkiye'ye yeter!

10 Ekim 2012 Çarşamba::

İngiliz Financial Times (FT) Gazetesi bugünkü sayısında, Ali Babacan için övgüler yağdırdı.

Yazı Boyutu : A A A A

İngiliz Financial Times (FT) Gazetesi bugünkü sayısında, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'ın dün açıkladığı Türkiye'nin 2015'e kadar izleyeceği ekonomik yol haritasını çizen Orta Vadeli Programı'na (OVP) yer verdi.

''Babacan, yatırımcılara güvence verdi. Ama ne kadar süreyle?'' başlıklı haberde gazetenin Türkiye muhabiri Daniel Dombey, ''Yeni planın, gözden geçirilen büyüme tahminleri için önemli olduğu ancak yine de iyimser kaldığı'' yorumu yapıldı.

Başbakan Yardımcısı Babacan'ın, bu yıl Türkiye ekonomisindeki büyüme tahmininin yüzde 3,2 olduğunu kaydeden FT, Uluslararası Para Fonu'nun (IMF) da Mayıs ayındaki yüzde 2,3'lük büyüme tahminini yükselterek bu yıl Türkiye ekonomisinin yüzde 3 büyüyeceği öngörüsünde bulunduğuna dikkati çekti.

AYAĞIMIZI YORGANIMIZA GÖRE UZATACAĞIZ

FT, Babacan'ın gelecek yılki büyümenin yüzde 4, bu yılki cari açığın yüzde 7,3 olacağını, yine bu yılki enflasyon oranının ise yüzde 7,4 olarak beklendiğini söylediği kaydetti.

Babacan'ın basın toplantısındaki, ''Ayağımızı yorganımıza göre uzatacağız'' sözlerine yer veren FT, tasarrufların artırılacağı, özel ve kamu sektöründeki fazla harcamaların azaltılacağı, basit ve tahmin edilir vergi politikaları uygulanacağı, enerjinin daha verimli kullanılacağı ve yatırımcılara desteğin süreceği sözlerini de aktardı.

BABACAN'IN VARLIĞI GÜVEN VERİYOR

Haberde, ''Babacan'ın bu sözlerini biraz genel bulanlar olabileceği ancak Babacan'ın varlığının güvence niteliği taşıdığı, çünkü Erdoğan Hükümeti'nin ilk günlerinden bu yana Türkiye'nin başarılı ekonomi yönetimiyle ilişkilendirildiği'' kaydedildi.

AK Parti Tüzüğü'ne atıfta bulunan ve Babacan'ın TBMM'deki üçüncü dönemi olduğuna dikkati çeken FT, ''Babacan giderse bu, orta vadeli hedeften daha önemli olacaktır. Birçok yatırımcının gözünde bunun etkisi iyi olmayacaktır'' ifadelerine yer verdi.

Haberin sonunda Ali Babacan'ın, ''Türkiye bu yıl ve gelecek yıl Avrupa'nın en hızlı büyüyen ekonomilerinden biri olacak. 2013, 2012'den daha iyi bir yıl olacak'' sözleri aktarıldı.

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.