Bugün: 25 Nisan 2024 Perşembe
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Gündem
Print Al

Bu fabrikada abdestsiz çalışmak yasak!

2 Ekim 2012 Salı::

Isparta'daki bir tesiste 35 dilde, 162 çeşit Kur'an-ı Kerim basımı yapılıyor.

Yazı Boyutu : A A A A

Isparta'da 15 bin metrekare alana kurulu, çalışanların abdest almadan iş başı yapmadığı Kur'an-ı Kerim basımı yapılan tesiste, 6 renkte günde yaklaşık 20 bin baskı yapılıyor. Uzmanlar tarafından titiz bir incelemenin ardından baskı için hazırlanan sayfalar, kesme, kapaklama, yaldız ve frekans makinelerinden geçiriliyor, dikiş işlemleri tamamlandıktan sonra kapaklarla buluşup, paketleme bölümüne ulaşıyor.

Tesis Müdürü Ali Yıldız, 2004 yılında faaliyete geçen tesiste 60 çalışan olduğunu ve 3 ofset baskı makinesi ile iki ciltleme ünitesine sahip olduğunu söyledi.

TÜM ÇALIŞANLAR ABDEST ALMAK ZORUNDA

Tesisin günlük kapasitesinin yaklaşık 20 bin olduğunu, ancak bu rakamın baskı boyutlarına göre değişebileceğini ifade eden Yıldız, ''Tesisimizin piyasaya dağıttığı tüm ürünler tamamen abdestli bir şekilde, hassasiyet gösterilerek basılıp dağıtılıyor'' dedi.

Basılacak Kur'an-ı Kerim'in, ilk önce Diyanet İşleri Başkanlığı Mushafları Tetkik Heyeti'nde uzman bir heyet tarafından incelendiğini, onay aldıktan sonra baskıya girdiğini anlatan Yıldız, baskıdaki Kur'an-ı Kerim'in de kurum uzmanları tarafından çoğu aşamada defalarca kontrol edildiğini kaydetti.

Basımını yaptıkları Kur'an-ı Kerim'in tevafuklu Kur'an-ı Kerim olduğuna dikkati çeken Yıldız, ''Kur'an-ı Kerim'in yazılışının ehl-i iman tarafından bilinmesi noktasında çaba sarf ediyoruz ve Kur'an-ı Kerim'i tanıtmaya çalışıyoruz'' diye konuştu.

TÜRKİYE'NİN EN BÜÜYK KUR-AN KURSU MATBAASI

Başta Almanya, Fransa ve İngiltere olmak üzere Avrupa'nın birçok ülkesine Kur'an-ı Kerim gönderdiklerini belirten Yıldız, çeşit bakımından Türkiye'nin en büyük Kur'an-ı Kerim matbaası olduklarını dile getirdi.

Sadece Kur'an-ı Kerim üzerine çalışmalar yaptıklarını belirten Ali Yıldız, ''35 dilde baskı yapıyoruz. En küçükten en büyük boya kadar olmak üzere Kur'an-ı Kerim basımı yapıyoruz. Bu noktada dünyada tekiz. Kenar yaldızından kapak yaldızına kadar her şey burada yapılıyor'' dedi.

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.