Bugün: 19 Nisan 2024 Cuma
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Gündem
Print Al

Tasarımcılar Favori'de yetişiyor

30 Eylül 2012 Pazar::

Takı firması Favori, kuyumculuk sektörüne nitelikli insan gücü sağlamak amacıyla 2005'te kurduğu Favori Altın Akademisi ile sektördeki çalışanların kalitesini artırmayı hedefliyor.

Yazı Boyutu : A A A A

Türkiye kuyumculuk sektörünün uluslararası rekabetteki gücünü arttırmak ve taklitçilikten uzaklaşıp, özgün tasarımlı ürünler üretmeye yönelmesini sağlamak yolunda öncelikli hedefin eğitim olmasının gerekliliğini her fırsatta vurgulayan Favori, kuyumculuk sektörünün en büyük sorunu olan tasarım ve tasarımcı sorununa karşı Favori Altın Akademisi bünyesindeki faaliyetleriyle çözüm üretmeye çalışıyor. Favori Altın Akademisi'nde Türkiye'de üniversite hocalarının yanı sıra İtalyan hocalar da ders veriyor. İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nigan Bayazıt'ın koordinatörlüğünü yürüttüğü Favori Altın Akademisi, Tasarım ve Mağazacılık bölümleri bünyesinde yürüttüğü sertifika programlarının yanı sıra, üniversitelerin takı tasarımıyla ilgili bölümlerine destek oluyor, takı tasarımı kitap yayınları ve konferanslar gerçekleştiriyor. Akademi, 2007 yılının nisan ayından bu yana Temel Takı Tasarımı ve Bilgisayarda Takı Tasarımı sertifika programları gerçekleştiriliyor. Sabancı Üniversitesi Yönetici Geliştirme Birimi'nin işbirliğiyle hayata geçen mağazacılık bölümünde ise kuyumcu mağazalarının yöneticilerine ve çalışanlarına yönelik eğitim programları gerçekleştiriliyor.

Kişiye özel eğitim

Favori Altın Akademisi'nin sertifika programlarına başvurmak için üniversite mezunu olmak ya da takı tasarımında tecrübe sahibi olmak gerekiyor. Öğrenci seçiminin mülakatla yapıldığı programlara kabul aşamasında adayların çizim portföyleri de dikkate alınıyor. Favori Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Selami Özel, tasarıma ilgi duyan herkesin akademide eğitim alabileceğini söylüyor. Son dönemde kuyumculuk sektöründe de krizin olumsuz etkileri görülse bile mezun olan öğrencilerin iş bulduğunu belirten Dr. Selami Özel, tasarımın taklitçilikten yakınan kuyumculuk sektörü için önemli bir değer olduğunu, akademinin de bu fikirden yola çıkılarak kurulduğunu söylüyor.Sektörde iyi yetiştirilmiş, bilgi ve birikime sahip, özgün modeller geliştirebilecek tasarımcı eksiğinin yaklaşık üç bin civarında olduğunu vurgulayan Özel, akademide yetişen öğrencilerin bir kısmının, eğitim sonrası Favori bünyesinde tasarımcı olarak görev aldığını söylüyor.

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.