Bugün: 29 Mart 2024 Cuma
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Gündem
Print Al

Elektrikte vurgunun faturası tüketiciye kesildi!

29 Eylül 2012 Cumartesi::

Elektrik sayaçları değiştiriliyor fatura yine vatandaşa kesiliyor. Sayaç değişimi ile elektrik abonelerinin sayaçları değiştiriliyor ve tüketiciye üç seçenek sunuluyor.

Yazı Boyutu : A A A A

Üç seçenek de vatandaşın cebine zarar veriyor. Şikayetlere göre sayaç değişiminden sonra faturalar iki kat arttı.

Elektrik faturalarının sayaç değişiminden sonra iki kat arttığını belirten vatandaşlar elektrik dağıtım şirketlerini Şikayetvar.com’a gönderdikleri şikayetlerle şikayet ettiler. Sayaçların ayarının 60 TL’ye değişiminin yani yenisinin ise 35 TL’ye yapıldığını kaydeden vatandaş “Aşağı tükürsek sakal yukarı tükürsek bıyık” dedi. Verilen seçimlik hakların değiştirilmesini istediler.

“Aşağı Tükürsek Sakal Yukarı Tükürsek Bıyık”

Elektrik dağıtım şirketlerinin elektrik sayaçlarını yatırım aracı olarak görmesi vatandaşı zora soktu. Şikayetlerin ardı arkası kesilmedi. Gelen şikayetlere göre elektrik sayacı değişiminde vatandaşın 15 gün içerisinde yapması gerektiği seçenekler şöyle:

1.Seçenek: Kalibrasyon ve bakım için toplam en az 60.80 TL+KDV

2. Seçenek: Yeni bir sayacın şirket tarafından temin edilmesi durumunda 35.5 TL+KDV

3. Seçenek: sayacın abone tarafından alınması durumuna yer verilerek bu durumda 19.7 TL +KDV ve sökme takma bedeli faturaya eklenecek.

Elektrik Sayaç Değişiminden Sonra Fahiş Fatura Geliyor!

Elektrik dağıtım şirketlerinin zorunlu değişim talebi karşısında faturalarının normale göre iki kat arttığını kaydeden vatandaşlar tepkilerini şöyle dile getirdiler:

“Yaklaşık bir buçuk ay önce sayaçlarımız değiştirilmiştir. Bu değişimden sonra fatura tutarımız da yüzde 100 artış olmuştur. Sayaç bedeli çıkarıldıktan sonra kalan toplam dahi 4 kişilik bir ailenin elektrik gideri olarak oldukça fazladır. Asgari ücretle geçinen bir aile 110 TL elektrik faturası nasıl ödeyebilir?”

“Elektrik sayaçlarımız değiştirildi ve elektronik sayaç kullanmaya zorunlu kılındı. Önceden 50 TL'yi geçmeyen faturam sırasıyla 160, 200, 300, 260, 200 TL olarak geldi. İlk faturadan sonra itirazda bulundum. Tam dört ay sonra geldiler sayaç arıza tespiti için. Dört ay bu faturaları ödemek zorunda kaldım. Sayacın arızasız çıkması mümkün değil çünkü her ay oynama var faturada fakat evde tüketim sabit. Yanı sıra apartmanda oturduğumuz için komşularımızla da iletişim halindeyiz ve bizden kalabalık ailelerde fatura 120 TL'yi geçmiyor.”

“Haberim ve bilgim olmadan elektrik sayacımı değiştirmişler. Sayaç değişmeden önce bana gelen faturalar 40 TL'yi geçmezdi. Evde fazla duran biri değilim. Standart kullanılan cihazlar harici elektrikli alet kullanmıyorum. Değişimden sonra elektrik faturası 417 TL geldi.”

“Elektrik dağıtım şirketi ufak bir mektup atarak, geç bildirimde bulunarak sayaçlarımızı bizlere sormadan değiştirdi. Üstelik eski sayaçlarımızı da iade de etmedi. Sonrasında da 40-50 TL civarı gelen elektrik faturalarım 75 TL ye çıktı. Zorla taktıkları sayacın taksit bedelini düşseniz bile söz konusu artış inanılmaz boyutlarda. “

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.