Bugün: 29 Mart 2024 Cuma
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Gündem
Print Al

Bakanlıktan plastiğe teşvik

26 Eylül 2012 Çarşamba::

Türkiye Cumhuriyeti Ekonomi Bakanlığı Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesi Plastik Projesi değerlendirme toplantısı, İzmir Ticaret Odası (İZTO) meclis toplantı salonunda yapıldı.

Yazı Boyutu : A A A A

Toplantıda plastik firmalarıyla ilgili pazar araştırması,giriş desteği verilmesi ve rekabetçiliğin gelişmesi için gereken destekler görüşüldü. Toplantıya İZTO Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, İZTO Başkanvekili Akın Kazançoğlu,Ekonomi Bakanlığı yetkilisi Şafak Ergül,İzmir Ekonomi Üniversitesi Rektörü Tunçtan Baltacıoğlu ve plastik sektöründen 34 firma temsilcisi katıldı.

Bu yıl ilki yapılan Plastik Fuarı’nın komitesinin tuttuğunu koparan bir çaba sergilediğini gösteren Ekrem Demirtaş, “Yurt içi ve yurt dışı fuarlarına grup ziyaretleri organize ediyoruz. Bu organizasyonlarımızdan her yıl 2000′in üzerinde üyemiz faydalanıyor. Tabi ki biz üzerimize düşeni yapıyoruz ama devletimizin vereceği teşviklerde çok önemli. Özellikle de yeni pazar arayışının ve rekabet gücünün desteklenmesi gerekiyor” dedi.

Demirtaş; plastik firması ile ilgili çalışmalarını şöyle aktardı:

“Ülkemiz 2023′te 500 milyar dolar olması hedefini koydu. Biz bu hedefe üyelerimizi taşımak için üzerimize düşeni yapıyoruz. Üyelerinin fuarlara katılması için Türkiye’de düzenli nakdi teşvik veren ilk ve tek odayız. Yurt içi fuarlara stand açan üyelerimiz 9 metre kareye kadar stand bedelini biz ödüyoruz. 2011 yılında bu teşviklere yurt dışı fuarlara da ekledik.Plastik sektörü için gerçekleştirdiğimiz Uluslararası Rekabetçiliğn Geliştirilmesinin Desteklenmesi projemiz resmi olarak nisan ayında başladı. Projenin ihtiyaç analizi kısmının gerçekleştirilmesi için açtığımız ihaleyi İzmir Ekonomi Üniversitesikazandı. Teker teker firmalarımızın ihtiyaçları belirlendi ve bu projenin temelleri atılmış oldu.”

İzmir Ekonomi Üniversitesi Rektörü Tunçtan Baltacıoğlu, üniversite olarak amaçlarının sanayi ve ticaretle iç içe olması olduğunu ifade ederek, eğitim programlarında ağırlığı buna verdiklerini dile getirdi.

Ekonomi Bakanlığı’ı görevlisi olarak toplantıya katılan Şafak Ergül ise, toplantıya 34 katılımcılının gelmesinin çok güzel olduğunu ifade ederek, “Sizlerin istekli olması ile bu projeler bizi heveslendirecek. 3 yıl süresince firmaların ve ticaret odasının katkılarımız olacak” ifadelerini kullandı.

Toplantı, firmaların projelerini, verilerini ve isteklerini sunması ile son buldu.

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.